Logo debetuwe.net
  • Alles

'Popje hou je muil'

zaterdag 13 januari 20:30 uur

Foto: Saris & den Engelsman

Toneel in Theater De KiK - zaterdag 13 januari 20:30 uur

Elst -  Op zaterdag 13 januari om 20:30 uur speelt Feikes Huis de toneelvoorstelling 'Popje hou je muil' in Theater de KiK in Elst. Kaarten zijn te bestellen via www.theaterdekik.nl.

Bij Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht bij elkaar in een eigenzinnige mengvorm van toneel, cabaret, poppenspel en mime. In 'Popje hou je muil' (alle schoenen de deur uit) werkt Servaes voor het eerst samen met Ilse Warringa. 

Ferry ontmoet Meta bij de zeeleeuwen in Artis. Ze trouwen snel en zetten samen Schoenenhuis Fermeta op. Na een aantal jaren botert het niet meer zo goed tussen het eigenaardige stel.

Ferry wordt steeds zwijgzamer en trekt zich terug in het magazijn om schoenendozen te pletten. In de winkel praat Meta de gedateerde schoenen goede moed in. Schoenenhuis Fermeta is duidelijk toe aan een nieuw concept. Daarom bedenken Meta en Ferry 'De Knotsgekke Snuffeldagen', waarbij alle schoenen de deur uit moeten. Plotseling krijgen ze beiden het gevoel dat deze uitverkoop de weg zal openen naar een fris en nieuw begin.

Popje hou je muil (alle schoenen de deur uit) is een muzikale komedie vol absurde, herkenbare en burleske scènes. Urgente vrolijkheid in sombere tijden! Kaarten kosten achttien euro per stuk, inclusief pauzedrankje te bestellen via www.theaterdekik.nl

Recensies: 

De Volkskrant: "Popje hou je muil is geestig en veelzeggend".

De Theaterkrant: "Onweerstaanbaar absurdisme in liefdesverklaring  voor de schoen".

Scènes: "Onbekommerd lachen bij Servaes Nelissen en Ilse Warringa".


deel deze activiteit