april 11, 2021

De Betuwe

De Betuwe is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bijna alle AstraZeneca-maten van Nederlandse makelij zijn in de EU Brussel | Europeese Unie

Zoals de vaccinpot van Brussel zei dat Europa nu op weg is naar een “bijna normaal” toeristenseizoen, heeft Astrogeneca erkend dat alle covid-vaccinsiveaus die door het VK worden geëist, van de EU zullen afhangen.

AstraZeneca’s CEO Theory Bretton, die de vaccinatietaak van het kamp leidt, zei dat hem verzekerd was dat alles behalve de dosis van 1,2 tot 1,5 miljoen in de Nederlandse fabriek nu aan de EU-lidstaten zou worden geleverd.

De Nederlandse fabriek, een dochteronderneming van het Anglo-Zweedse bedrijf Holix, produceert het Oxford / Astrogeneca-vaccin en produceert ongeveer 7,5 mln. Per maand, waarmee het VK beweert te hebben gecontracteerd tijdens recente onderhandelingen.

Whitehall-functionarissen stelden een 50/50-verdeling voor, maar de voormalige Franse minister van Financiën Breton zei dat AstraZeneca’s CEO Pascal Soriat had erkend dat op één na alle jabs naar EU-ingezetenen zouden gaan.

‘Ik heb een afspraak gemaakt De CEO van Holix en de CEO van AstraGeneca en ten slotte de CEO van AstraGeneca erkenden dat alle producten van Holix zijn ontworpen om de distributie in de EU te ondersteunen. Dat is alles wat ik je kan vertellen, ‘zei Bretton.

“De CEO van AstraZeneca vertelde ons dat alle Holix-producten vanaf februari naar Europa zullen worden geleverd, met uitzondering van één volume, dat zeer nauwkeurig zou moeten zijn”, zei hij.

“AstraZeneca heeft een verbintenis: ze zijn 70 miljoen per kwartaal [of the financial year] 70m is AstraZeneca’s product van Holix en Senefi, dat weet ik min of meer [a plant in Belgium], ”Voegde Breton eraan toe. “Daarom denk ik dat ze deze verzekering zullen geven, maar ik herinner je eraan dat het contract aanvankelijk 180 miljoen euro bedroeg, dus ze hebben hun mogelijkheden aanzienlijk verminderd.”

READ  Van fietsen tot alcohol, hoe de Brexit-barrières de Engels-Nederlandse handel troffen | Internationale handel

Een woordvoerster van AstraZeneca weigerde commentaar te geven. Een woordvoerder van de Britse regering zei: “We blijven uitzonderlijke vooruitgang boeken met ons vaccinatieprogramma en hebben vertrouwen in onze producten. De details van eventuele commerciële overeenkomsten voor de levering van vaccins tussen de nationale regeringen en AstraZeneca zijn commercieel belangrijk en een zaak van beide partijen.”

Sir Tim Barrow, de Britse ambassadeur bij de Europese Unie, was tot afgelopen donderdagmiddag in Brussel om gesprekken te voeren met assistenten van de voorzitter van de Europese Commissie Ursula van der Leyen over een bredere deal over in Nederland geproduceerde prikken en vaccinproductie. ​

De voorraad in de fabriek in Leiden, Zuid-Holland, werd gezien als een sleutelfactor in het tekort aan productie in het VK en distributie vanuit India in Whitehall, waar de regering een exportverbod oplegde naar AstraZeneca door een onderaannemer, Serum Company.

Oxford University, die vorig jaar meer dan 65 65,5 miljoen uit aanvullende Britse overheidsfinanciering heeft verstrekt om zijn vaccin te gebruiken, heeft sinds april 2020 een commerciële relatie met de Holix-fabriek, maar Bretton heeft suggesties afgewezen dat dit enige impact op de rechten zou kunnen hebben. . Maten.

“In mijn eerste gesprek met de CEO van AstraZeneca vertelde hij me dat de Hollix-boog werd gefinancierd door de Britse regering”, zei Bretton. “Toen ik de plaats bezocht, vroeg ik hen hoeveel ze van de Britse regering hadden ontvangen. De voorzitter en CEO waren er en ze vertelden me ‘nul’. Dus in feite stelde ik drie keer een vraag en kreeg ik drie keer hetzelfde antwoord. keer.”

READ  Hoe maak je een Nederlandse kachel schoon

De commissaris voegde eraan toe dat de prestaties van de vaccinrol van de 27 lidstaten beter zouden zijn geweest dan die van het VK als er geen problemen waren met AstraZeneca, dat in het eerste kwartaal van dit jaar slechts 29,8 miljoen kan produceren. Meer dan 25% van zijn aanvankelijke stabiliteit.

“Als AstraZeneca ons had gegeven zoals het deed, zouden we in dezelfde situatie zijn geweest als in het VK, en zelfs beter dan het VK vandaag, het heeft een groter systeem om mensen in de NHS te vaccineren,” zei Bretton.

Hij zei dat ondanks de problemen in de eerste maanden van het jaar, de EU ernaar streeft om tegen 14 juli 70% van de volwassenen volledig te laten vaccineren.

De EU verwacht in het tweede kwartaal 360 miljoen vaccins te leveren, met een productiecapaciteit van 2 miljard tegen het einde van het jaar. Bretton, een voormalig CEO van het Franse IT-bedrijf Atos, zei dat het mensen in staat zou stellen om binnen een paar maanden te genieten van iets dat dichter bij een informele zomervakantie lijkt.

Hij zei: “We zullen in een betere positie zijn om terug te reizen, een sociaal leven op te bouwen en zelfverzekerd te zijn, omdat het deel uitmaakt van mijn verantwoordelijkheid en het erg belangrijk is om een ​​bijna normaal toeristenseizoen te hebben. Daarom vind ik het erg moeilijk om de lidstaten te vertellen dat ze zich moeten organiseren. “