april 11, 2021

De Betuwe

De Betuwe is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Booking.com Vertraagd rapport datalekken van Nederlandse toezichthouder

31 maart 2021, Commissie Gegevensbescherming (Autoriteit Persoonsgegevens, (CBP)), een in Nederland gevestigd online reisbedrijf, heeft een boete van Rs 5.000.575.000 aangekondigd voor het niet melden van datalekken binnen 72 uur nadat het incident in 2019 bekend is geworden.

Deze inbreuk omvat ongeautoriseerde toegang tot inloggegevens, waardoor criminelen toegang hebben tot de persoonlijke gegevens van meer dan 4.000 klanten. Gecompromitteerde gegevens omvatten namen, adressen, telefoonnummers en ongeveer 300 creditcardnummers.

In Een verklaring ​ Sectie 33 van het BBP aangekondigd door booking.com op 4 februari 2019 aan getroffen klanten. De verwerkingsverantwoordelijke merkte op dat Booking.com (niet nader gespecificeerde) maatregelen heeft genomen om schade voor klanten te minimaliseren en naar voren zal komen om eventuele schade te vergoeden. In de verklaring van het CBP werd de reden voor de vertraging bij het melden van de boeking.com niet uitgelegd, maar werd gezegd dat de boeking.com geen bezwaar of beroep zou aantekenen tegen de boete.

“Dit is een ernstige overtreding”, zegt Monique Verdier, vice-president van het CBP. “Helaas, zelfs als je goede voorzorgsmaatregelen neemt, kan datalek overal voorkomen. Maar om schade voor uw klanten en herhaling van een dergelijk datalek te voorkomen, moet u dit wel tijdig melden. Die snelheid is erg belangrijk. ​ ​ ​ Zo’n groot bedrijf heeft waardevolle persoonlijke gegevens van miljoenen klanten in zijn instellingen, wat een enorme verantwoordelijkheid is. Klanten geven hun persoonlijke gegevens door aan booking.com. Ze moeten er alles aan doen om de gegevens goed te beschermen. Dat betekent een goede bescherming tegen lekken, maar snel ingrijpen als er onverhoopt iets misgaat. ​

READ  Wereldwijd nieuw product en bananennieuws

Copyright © 2020, Hunton Andrews Kurt LLP. Alle rechten voorbehouden.National Legal Review, deel XI, nr 93