april 11, 2021

De Betuwe

De Betuwe is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bristol City Women 0 Arsenal 4 Analyse: Robbins getroffen door dubbele Nederlandse rotatie – Arceblock News

Daniel van de Dong scoorde dit weekend zijn eerste WSL-doelpunt sinds oktober met 4-0 tegen Bristol City. In die tijd scoorde hij vijf keer voor Nederland en vertelde de Nederlandse journalisten na de internationale wedstrijden in februari dat hij “meer vrijheid” speelde voor zijn land, waar hij een gevorderde middenvelder speelt met Jill Rudd. Vooruit.

Vorige week heb ik erop gewezen dat de dvd de hoogste scores had tegen de Spurs, voornamelijk voor Jill Root om naar het strafschopgebied te komen. Ik vroeg Joe Montemuro hiernaar na de wedstrijd in Bristol City, en hij bevestigde dat het toevoegen van Van de Tong aan geavanceerde posities iets was waar ze specifiek aan hadden gewerkt.

“We hebben veel aan de andere kant gewerkt, dus Kim begint met de balkant en Jill een beetje meer, waardoor we de dvd vanaf de andere kant kunnen afspelen. We komen naar de regio’s, dus het is opzettelijk , vooral tegen teams die zo spelen.

Laten we eens kijken hoe dit werkte tegen Bristol City, waar Van de Dong nominaal aan de rechterkant van middenveld drie begon, maar met de vergunning om naar het centrum te bewegen naarmate de bewegingen vorderden, meestal links van Arsenal. Toen hij merkte dat de Gunners aan één kant bleven spelen, trok hij de Bristol-spelers opzij voordat hij snel wisselde.

Kijk hier terwijl Leoni Meyer naar links opschuift, zodat alle Bristol-spelers zullen veranderen. Montemuro vertelde me dat hij rechtshandige Leonie Meyer aan de linkerkant wil spelen om centrale belastingen te creëren en dit is een goed voorbeeld. Meyer schuift de bal naar Van de Tong op het in-veld, en zoals je kunt zien kijkt ze al over haar schouder of ze de speler naar de andere kant van het veld kan verplaatsen.

READ  Arrow Capital voegt twee Nederlandse activa toe aan de sectorportefeuille | Nieuws

Midema vindt dat hij naar links moet gaan om het kanaal te leiden voordat hij aan het begin van de dvd een betere pass naar de weg speelt. Kijk waar de burgemeester nu is, op het veld als een andere middenvelder, de aandacht trekt van een andere Bristol-speler en het gat aan de rechterkant blokkeert.

Kijk terug naar het citaat uit Montemuro’s post-match: “Het opent een pagina voor ons. Het is wat het is, twee middenvelders afsnijden met één pass.” Kijk nu eens naar Bristol’s Carla Humphrey en Molly Bike, die beiden zijn uitgesloten van het spel door de pass van Van de Tong, terwijl Wellings werd bezet door Leoni Meyer.

Amy Palmer is ook uit het spel door de kwaliteit van de pass, en Rord heeft nu een gemakkelijke beslissing om de bal naar Jordan Knobs aan de rechterkant te verplaatsen. De voorzet van Knobs wordt in een hoek afgebogen door Bageli en kijk opnieuw hoe Leonie Meyer het gebied in rent als een andere middenvelder. Dit is een voorbeeld van waar Joe het over had, ze begonnen een beweging naar links, in twee passes hield Knobs de bal op de by-line aan de andere kant van het veld.

Wanneer deze actie zich ontwikkelt richting het doel van Van de Tong, geeft dit aan dat de actie links begint, wat betekent dat Ruert diep wordt geduwd, als onderdeel van de constructie wordt Van de Tong met de mitoma in de centrale slagpositie geduwd om rechts in de centrale aanvallerpositie.

READ  Duitsland voegt Nederlanders toe aan COVID-lijst met hoge risico's

Wortel beweegt naar rechts en dankzij een fantastische pop van Caitlin Ford neemt zijn baas twee Bristol-spelers mee terug om Meritz te vinden. Van de Tong doet al een centrumspits met Knobs in de ruimte aan de rechterkant.

Op de foto hierboven kun je zien dat het hele middenveld van Bristol uit de vergelijking is verwijderd en dat Maritz rechts van Knobs kan gaan, anders kan hij naar het passerende midden.

Van daaruit heeft Midema een gemakkelijke pass naar Van de Tong, die een gemakkelijke finish heeft. Arsenal heeft de afgelopen weken regelmatig Van de Tong en Ruhr gerouleerd in geavanceerde posities.

Arsenal maakte een dubbele wissel tijdens de rust en in de aanvaller vervingen ze Caitlin Ford door Beth Mead, die rechts verder ging met Jordan Knobs aan de linkerkant.

In de tweede helft zien we deze cyclus van Ruert en Van de Tang weer terug. Terwijl Leah Williamson de bal naar voren schuift, is Rord terug in de centrumspits met Van de Dong, waar we haar doel zochten, met Midema in het linkerkanaal, waardoor ze een niveau en een doelpunt creëerde dat ze al had gescoord. Leah’s pas is geblokkeerd, maar we zien het doel ervan.

Ongeveer zestig seconden later was het Van de Tank die de diepe afdaling maakte om de pass van Williamson en Rord op te halen, waardoor hij naar de spits rende.

READ  Het Nederlandse dorp van Nelis herstelt de eeuwenoude draaimolen

De volgende keer dat we van achteren creëren met Arsenal Williamson, zien we de cyclus weer. Dit keer komt het dieper terug en als de schakelaar wordt aangezet, rent Van de Tong naar het centrum-voorgebied aan de rechterkant.

In dit voorbeeld draait Midema het stuk naar Knoppen aan de rechterkant, maar de bas wint. Als Basil er een beetje laag op staat en knoppen kan verzamelen, zie je al dat er minder kruisbeweging is voor Van de Tong, wat precies hetzelfde is als haar doel.

Daniel van de Tong wordt in de 60e minuut vervangen door Malin Kutt, terwijl Kim Little de punten bezegelt met het niveau van Van de Tong en Arsenal in drie minuten twee keer scoort door Mead en Midema. Op dit punt gaat het spel echt kapot gaan omdat Bristol volledig kapot gaat door het derde doelpunt en er weinig weerstand is tegen de aanval van de Gunners.

Voorafgaand aan deze wedstrijden was de aanvallende middenveldvorm van Arsenal veel minder vloeiend, met Rord consequent bonkend op de 10e plaats, waarbij Van de Tong altijd dieper speelde. Dit maakte Arsenal voorspelbaarder en stelde tegenstanders in staat Rhode in wedstrijden te markeren. Nu roteren ze Rourd en Van de Tong zeer effectief om vijanden te laten raden.