april 11, 2021

De Betuwe

De Betuwe is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

D.C. United koopt de Nederlandse aanvaller Nigel Roberta van de Bulgaarse club

De 23-jarige Roberta, die United “de laagste zeven cijfers” heeft betaald, heeft zeven doelpunten gescoord in zijn laatste vijf optredens en 20 keer in 44 optredens sinds hij in juli 2019 bij Lewiski kwam.

United begon hem afgelopen zomer te volgen en is sinds deze winter weer in gesprek. Na een tegenvaller een paar weken geleden hebben de pagina’s de afgelopen dagen ook een akkoord bereikt. Roberta krijgt de status van de aangewezen speler niet, waardoor United een goedbetaalde positie heeft voor toekomstig gebruik.

Roberta, die via de Finnord Academy in Rotterdam kwam, begon zijn carrière in 2017 met een tweede klas camper met enthousiasme. Na 16 goals in twee jaar verhuisde hij naar Levsky.

Vorig seizoen scoorde hij 11 doelpunten in 19 competitiewedstrijden. Dit seizoen scoorde hij zes doelpunten in 19 competitiewedstrijden en drie doelpunten in twee bekerwedstrijden. Op 3 maart bracht hij een hattrick uit in een bekerwedstrijd en scoorde vervolgens drie doelpunten in twee competitiewedstrijden. Zondag scoorde hij een solo-doelpunt in een competitiewedstrijd tegen rivaal Slavia Sofia.

Op internationaal niveau speelde Roberta regelmatig voor de Nederlandse jeugdteams, maar door zijn familiale afstamming is hij gekwalificeerd om de Caribische eilandstaat Curaao te vertegenwoordigen in de CONCAB, met de Verenigde Staten en Mexico.

Hij speelde niet ondanks rapportage aan het Curaçao-team voor twee Nations League-wedstrijden in 2019.

In Washington zal Roberta strijden om de startbaan onder nieuwe coach Hernan Losada, die met één of twee perspectieven zal spelen. Ola Kamara, 31, die sinds zijn aankomst in augustus 2019 zeven doelpunten heeft gemaakt in 27 wedstrijden, en de 27-jarige Jordi Raina, die eind vorig seizoen arriveerde, is in functie.

READ  114 voorwerpen die in Nederlandse musea te zien zijn, zijn gestolen uit Nigeria

Eerder dit seizoen kocht United de 19-jarige Giovanni Polly van de Venezolaanse kampioen La Guerra. De 21-jarige Estse pionier Eric Sorca keert terug voor zijn tweede seizoen.

Vorig jaar was United een van de laagst scorende teams in de competitie met 25 goals in 23 wedstrijden.

De reguliere competitie begint op 17 april op Audi Field tegen New York City FC.

Hoewel United erin geslaagd is het contract van Roberta af te ronden, vervaagt de kans dat Argentinië middenvelder Lucas Rodr ஸ guez terugkrijgt van club Estudi ட es, volgens twee mensen die bekend zijn met de gesprekken.

Rodriguez, 23, speelde bij United toen hij in 2019 schulden had, maar kon in 2020 geen definitieve transfer of aanvullende leenovereenkomst veiligstellen. Zijn contract met het landgoed loopt deze zomer af, waardoor hij de mogelijkheden kan verkennen. United, zei een persoon, heeft de hoop niet opgegeven hem deze zomer of volgende winter te contracteren.

Onder andere het bod op het contract van Rodney Wallace eindigde deze week zonder bod. Wallace, afgestudeerd aan de Bulls School en voormalig inwoner van de University of Maryland, begon zijn pro-life carrière bij United in 2009 en probeerde te herstellen van de verwondingen die hem sinds het voorjaar van 2019 buitenspel zetten.

Verdediger-middenvelder Andy Nazar, een andere voormalige DC-speler die al jaren kampt met blessures, wordt overwogen.

United keerde zondag terug van een training van een week in Gary, NC, met zijn tweede divisieteam, Loud Town United, dat vrijdag in Audi Field speelde.