april 11, 2021

De Betuwe

De Betuwe is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Daily Herald – Nederlanders roepen vakantiegangers op om Curaçao te verlaten

Uitzicht op het westelijke deel van Curaao vanuit het KLM-vliegtuig. (Foto door Susan Colega)

The Hawk / Willemstad – De Nederlandse regering dringt er bij alle Nederlandse toeristen, coaches en studenten die momenteel op Curaçao zijn, aan om onmiddellijk naar huis terug te keren, aangezien het eiland een groot aantal Govt-19-infecties heeft.

De Nederlandse delegatie bij Willemstad VNW en het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag hebben donderdag laat een dringend verzoek gedaan om het eiland te verlaten als het voor Nederlandse bezoekers die op Curaçao verblijven niet absoluut noodzakelijk is om op het eiland te blijven.

“De huidige COVID-19-situatie op Curaao is erg slecht. De gezondheidscapaciteit is onvoldoende en de druk op de gezondheidszorg zal toenemen door het hoge aantal besmettingen. Medische zorg is niet gegarandeerd. Reguliere zorg wordt verminderd”, aldus de krant. beroep, dat geldig is tot tenminste 15 april.

Mensen in Nederland worden op dit moment ook sterk aangemoedigd om naar Curaao te reizen. “Bedenk goed of het voor jou absoluut noodzakelijk is om naar Curaçao af te reizen”, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken op haar reisadvieswebsite. Momenteel zijn er meer dan 3.000 actieve gevallen op Curaçao en worden dagelijks meer dan 500 nieuwe COVID-19-infecties gemeld, voornamelijk van de Britse variant.

Nederlandse toeristen moeten voor vertrek uit Curaao een negatief PCR-testresultaat laten zien en minimaal vijf dagen naar huis terugkeren voor Nederlands isolement. Naar schatting zijn er op dit moment 2.000 tot 3.000 Nederlandse bezoekers op Curaao. Er zijn verschillende dagelijkse vluchten van Curaao naar Nederland door Royal Dutch Airlines KLM en TUIfly.

READ  Super-agent Juventus kan helpen bij het volgen van de Nederlandse jeugd -juvef.com

Nederland stuurt vandaag, vrijdag, 30.000 extra vaccins naar Curaçao en Aruba, die door KLM worden gebruikt. VWS, de Haagse Volksgezondheid, Welzijns- en Sportorganisatie, overweegt extra verplegend personeel naar Curaao te sturen. Ook vanuit Nederland worden binnenkort meer ventilatoren verwacht.

De noodtoestand op Curaao leidde tot het indienen van schriftelijke vragen aan Tweede Kamerlid, PvdA-lid Adje Quieken, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jong en Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knoppen. Donderdag.

Quicken vroeg welke stappen zouden worden ondernomen om Curaçao te steunen en wanneer. Hij riep op tot de verscheping van het Nederlandse marineschip Karel Dorman naar de eilanden voor gezondheidszorg op Curaao. Hij wilde weten wanneer het schip zou stoppen, net als toen het schip in april vorig jaar naar St. Morton werd gestuurd.

Aanvullende medische hulp is hard nodig omdat bijna alle bedden op de intensive care (ICU) bezet zijn, dus bedden voor routinematig COVID-19-onderhoud. Het Cura க்கோ ao Medisch Centrum (CMC) heeft al meer bedden in gebieden buiten de IC en maakt bedden op in het oude St. Elizabeth Ziekenhuis.

Aruba maakt zich klaar om Curaçao te helpen door de ziekenhuisbedden vrij te maken. Aruba vermindert zijn reguliere gezondheidszorg om 30 extra bedden en zes ICU-bedden te creëren voor COVID-19-onderhoud in het Horacio Otopar-ziekenhuis voor Kurosawa-patiënten. Vanaf volgende week zijn 62 bedden en 22 IC-bedden beschikbaar voor reguliere COVID-19-zorg.

De CMC op Curaao heeft 300 bedden, waarvan meer dan de helft wordt gebruikt voor Covit-19 patiënten, terwijl de meeste van de 42 IC-bedden bezet zijn. Bonaire heeft donderdag 10 extra ventilatoren naar Curaçao gestuurd. Deze door Nederland aangekochte ventilatoren werden in geval van een crisis daar opgeslagen op Bonaire.

READ  Bijna alle AstraZeneca-maten van Nederlandse makelij zijn in de EU Brussel | Europeese Unie