april 11, 2021

De Betuwe

De Betuwe is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse Duckboat bereikt het Suezkanaal om iedereen te helpen die gratis lijdt

Twee extra sleepboten zullen zondag een vrachtschip helpen drijven dat in het Suezkanaal is gestrand. Een daarvan is het Nederlandse schip Alp Guardian, weergegeven in satellietgegevens van de website van Maritiem Transport.

Er worden regelingen getroffen om op bevel van de Egyptische president CC een aantal containers van het schip te verwijderen. Het hoofd van de Suez Canal Authority vertelde het aan de Egyptische nieuwszender Extra News.

Als het lossen daadwerkelijk op locatie gebeurt, wordt het schip lichter en gemakkelijker verplaatsbaar. Maar experts vrezen dat er een aanzienlijke vertraging kan optreden als het grootste deel van de lading sterft.

De 400 meter lange Evergreen blokkeert sinds dinsdagochtend de vitale zeeroute van Egypte voor de wereldhandel. Bij vloed werd opnieuw geprobeerd het schip te slingeren. Lokale functionarissen denken dat de twee extra eenden de doorslag zullen geven, maar zaterdag konden ze niet voorspellen hoe lang de crisis zou duren.

Nederlands bedrijf Boscalis

Het Nederlandse bedrijf Boscalis heeft de leiding over het verwijderen van het Suezkanaal. Eerder deze week stuurde het bedrijf een team naar Egypte om van het 400 meter lange containerschip af te komen. CEO Peter Bertowski maakte afgelopen donderdag bekend dat het proces dagen tot weken kan duren voordat een van de belangrijkste handelsroutes opnieuw wordt vrijgegeven.

Het Babendrech Insulation and Excavation Institute zegt dat met name de levering van de benodigde materialen vertraging heeft opgelopen. Het Nederlandse team, dat woensdag in Egypte landde, begon met berekeningen om vast te stellen hoe het vrachtschip kon worden verwijderd. Het team heeft langs het kanaal verschillende metingen uitgevoerd. Boscalis-experts gingen aan boord van het gestrande schip en maakten een uitstekende inschatting van hoe snel Evan Given kon terugkeren naar een eerlijk pad.

READ  Nederlands team wint wereldtournee; Manila heeft een uitstekende positie in de kwalificatie