april 11, 2021

De Betuwe

De Betuwe is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse premier Rutte vecht voor zijn politieke carrière in verhit debat | De wereld

READ  Nike Air Max 90 Light Bone Dutch Green Shimmer DM2829-002

Uitgegeven door MIKE CORDER Associated Press

Den Haag, Nederland (AP) – De Nederlandse premier Mark Rutte vocht donderdag voor zijn politieke carrière te midden van een verhit parlementair debat over de staat van dienst van het land bij het vormen van een nieuwe regerende coalitie na de verkiezing van vorige maand.

Rutte’s Conservatieve Partij, bekend onder de Nederlandse afkorting VVD, won de meeste zetels in het parlement bij de stemming en vormde een vierde regerende coalitie die hem de langstzittende premier van het land zou kunnen maken.

Het was verre van donderdag.

De onderhandelingen werden een week geleden stopgezet toen een van de twee functionarissen die de coalitiebesprekingen leidden positief testte voor Govt-19 en werd gefotografeerd met aantekeningen die de details van de gesprekken onthulden.

Er was een regel in de toespraak: “Status Omtzigt. Zet het ergens anders neer. “Dit is een verwijzing naar Peter Omtsikt, een prominente wetgever van de Christen-democratische Appeal Party, die de regering lange tijd een doorn in het oog is geweest met zijn lastige vragen.

Nadat het briefje was gefotografeerd, vertelde Rutte vorige week aan verslaggevers dat hij Omtsikt niet had besproken in zijn coalitiegesprekken. Maar volgens aantekeningen van ambtenaren die donderdag zijn vrijgelaten, sprak Root over de wetgevende macht.

Rudd zei in de volgende discussie dat hij zich dat deel van de discussie niet herinnerde en dat hij de vragen van verslaggevers “met een goed geweten” beantwoordde.