april 11, 2021

De Betuwe

De Betuwe is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De weigering van de Nederlandse premier Mark Rutte om te investeren in AstraZeneca kost EU-miljoenen | Politiek | Nieuws

Premier Mark Rutte heeft 8,5 miljoen dollar geëist van het verzoek van Oxford University om de productie van astrogeen te verhogen. Aan het begin van de epidemie van vorig jaar hadden de Britse belastingbetalers desgevraagd al meer dan $ 21 miljoen geïnvesteerd in de Holix-fabriek in Nederland.

In een brief aan Den Haag waarschuwden Oxford-experts: “Er zal veel vraag zijn naar vaccins als ze met succes worden getest.

“De meeste beschikbare vaccins zullen beperkt blijven tot enkele maanden. De productiviteit moet nu worden verhoogd om grote vertragingen te voorkomen.”

Bronnen zeggen dat de EU miljoenen extra prikken zou hebben gekregen als de Nederlandse regering had gehandeld. Groot-Brittannië heeft ermee ingestemd miljoenen ponden te investeren nadat Hollix werd geïdentificeerd als een potentiële fabriek om het vaccin te produceren.

Wetenschappers benaderden de heer Rutte en financierden de ontwikkeling van vaten die 1000 liter onbewerkt vaccin konden bevatten.

Om een ​​complete handelsoorlog te voorkomen, stelt Downing Street voor om de productiecapaciteit in de Nederlandse fabriek te delen.

De strijd om Holix-voorraden zal naar verwachting volgende week doorgaan.

De onderhandelingen worden als plakkerig beschouwd, aangezien de EU weigert de Britse investeringen in de productie van vaccins op het continent te erkennen.

READ  Dutch Drop Extra Time Thriller voor Trojaanse paarden | Bella