april 11, 2021

De Betuwe

De Betuwe is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Extra spitsen zullen niet helpen om het Nederlandse doelpunt tegen de Gibraltar-coach te vinden

Amsterdam: Nederland-coach Frank de Boer waarschuwde dinsdag voor de wedstrijd dat het toevoegen van meer aanvallers aan de basisopstelling niet zou leiden tot een overstroming tegen Little Gibraltar in de WK-kwalificatiewedstrijd.

Hij benadrukte echter dat hun 5-0 overwinning in groep G niet bevredigend zou zijn.

“Het is niet nodig om meer aanvallers te plaatsen omdat het de stoelen voor ons nog kleiner maakt”, vertelde hij op een persconferentie.

“Maar als je twee vleugelverdedigers de aanval eigenlijk alleen maar uitvoeren, kunnen ze ook als aanvallers worden aangemerkt. In het voetbal van vandaag moet je veel beweging en combinaties hebben.”

Na woensdag met 4-2 te hebben verloren van Turkije, begonnen Oranje aan hun poging om zich te kwalificeren voor de finale in Qatar volgend jaar, maar pakten de eerste punten toen ze op zaterdag in Amsterdam met 2-0 versloegen van Letland, maar de coach was niet tevreden.

“Uiteindelijk hebben we met 2-0 geen goed resultaat behaald tegen Letland. Als je alle kansen bekijkt die we hebben gecreëerd, hadden we minimaal zeven doelpunten moeten maken”, zei hij.

“Als het te moeilijk wordt, zullen we genoegen moeten nemen met minder. Noorwegen won met drie doelpunten van Gibraltar, Gibraltar verloor met 4-1 van Montenegro, maar we hopen meer doelpunten te scoren.”

“Daarvoor moeten we het tempo hoog houden, ze moeten hun adem niet inhouden. Hoeveel goals? Minstens vijf, maar meer een prioriteit.”

Maar de Boer was zowel op het veld als op de tegenstander voorzichtig.

“Ik vind dat je Gibraltar niet moet aanmoedigen voor een wedstrijd tegen Nederland. Ze hebben er lang naar uitgekeken en zullen 300 procent gemotiveerd zijn.

“Dit is niet het beste veld, laat het duidelijk zijn”, zei de coach. “Maar het feit dat goed voetbal onmogelijk is, is niet zo erg.”

(Geschreven door Mark Gleason in Kaapstad; Christian Rodney Editing)

READ  Feedback: De klantenservice van Dutch Brothers moet worden hervormd