april 11, 2021

De Betuwe

De Betuwe is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk lokt WK-kwalificatiestart in Europa, Oranje verliest

Het pad van Qatar naar het WK 2022 begon woensdag met een slipopening van de Franse titelverdediging voor Europese teams, een groot verlies voor het mensenrechtenrecord van Nederland en Noorwegen.

Oekraïne hield de Franse spelers op een 1-1 gelijkspel in een lege State de France buiten Parijs, waarbij verdediger Bresnel Kimbebe de 19e minuut opener van Andoi Griezmann als zijn eigen doelpunt annuleerde.

De hattrick van de 35-jarige spits Brooke Yilmas hielp Turkije om Nederland met 4-2 te verslaan, waarmee hij de afgelopen jaren een kwalificatierecord vestigde voor grote internationale wedstrijden.


Oranje slaagde er niet in om het EK 2016 of het WK 2018 in Rusland te halen en toonde niet de beste vorm onder nieuwe coach Frank de Boer, die Ronald Koman verving met twee overwinningen in zeven wedstrijden.

Ze zitten in een lastige groep G, waartoe ook Noorwegen behoort, dat Gibraltar met 3-0 versloeg in het Spaanse Malaga. “Respect op en naast het veld.”

Het was een open verklaring over mensenrechtenschendingen in Qatar die onder de loep wordt genomen vanwege discriminerende wetten en voorwaarden voor arbeidsmigranten die helpen bij het bouwen van de infrastructuur voor het WK.

De overwinningen voor het best geklasseerde België versloegen ook Wales met 3-1 en Europees kampioen Portugal versloeg Azerbeidzjan met 1-0. Vanwege de reisbeperkingen van het Corona-virus is Portugal een van de teams die zijn startkwalificaties speelt in het neutrale gebied – in dit geval de Italiaanse stad Turijn.

Kroatië, dat in de WK-finale van 2018 verloor van Frankrijk, verloor met 1-0 van Slovenië en kende een teleurstellende start van hun Groep H-campagne.

READ  Wordt Dutch Brothers nu aan het werven, wordt dit de tweede plaats?

Meer AP Football: https://apnews.com/hub/soccer En https://twitter.com/AP_Sports

Er is Steve Douglas https://twitter.com/sdouglas80