april 11, 2021

De Betuwe

De Betuwe is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Nederlandse dorp van Nelis herstelt de eeuwenoude draaimolen

Holland TWP. – De eeuwenoude carrousel krijgt een masker in het Nederlandse dorp Nellis in Holland Township.

In februari, toen parkmanager Luke Curtis werd gevraagd om de kunstwerken van zijn grootmoeder zoveel mogelijk te behouden, werden de lichten en mechanica op de antieke carrousel bijgewerkt.

“Heel snel groeide dit project uit tot het vervangen van een paar lichtfittingen, het herstellen van bedrading van verrot hout en het herstellen van kostbare afrondingsschoten,” zei Curtis. Schreef op sociale media

De restauratiewerkzaamheden aan het kunstwerk, de dynamiek en de verlichting voor de eeuwenoude carrousel in het Nederlandse dorp Nellis in Holland Township worden voortgezet.

Joe Nellis, de eigenaar van het Nederlandse dorp van Nellis, merkte op dat dit werk geen volledige restauratie was.

“We maken al jaren verschillende stukken en onderdelen”, zei hij. “We besloten dat we deze winter de stroom konden verversen en de aandrijfas konden repareren.”

De carrousel is gebouwd in 1922. Tijdens de eerste renovatie van de rit in de jaren 80 werden de decoratieve panelen allemaal op maat gemaakt voor het dorp.

“De panelen worden afrondingsborden genoemd”, zei Nellis. “Ze komen langs de buitenrand van de carrousel en hebben verschillende elementen. Ik denk dat het eindproduct best gaaf zal zijn.”

De restauratiewerkzaamheden aan het kunstwerk, de dynamiek en de verlichting voor de eeuwenoude carrousel in het Nederlandse dorp Nellis in Holland Township worden voortgezet.

Uiteindelijk zullen alle paarden op de carrousel moeten worden vervangen.

‘Maar het wordt erg duur’, zei Nellis. “In de tussentijd zijn we opgewonden, het is zo helder geverfd en zo helder met LED’s, het is zo mooi.”

Het Nederlandse dorp biedt zijn openingsdag op zaterdag 24 april, zaterdag 17 april en zondag 18 april met preview data. Kom meer te weten facebook.com/NelisDutchVillage

READ  Corner of Pride Poets: Double Dutch Nymph door Fe Hernandez