april 11, 2021

De Betuwe

De Betuwe is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Leids vaccinmaker Hollix: Nederlanders kregen de kans om te investeren in de NOS

Een gemeentelijk afgelegen bord op het centraal station van Amsterdam. Foto: DutchNews.NL

De Universiteit van Oxford vroeg Nederland Investeer in het verhogen van de productiviteit Capaciteit bij apotheek Holix in Leiden in april vorig jaar, zei omroep NOS dinsdag.

Maar ondanks enkele initiële onderhandelingen zei de NOS dat de deal van de onderhandelingstafel was verdwenen nadat Astrogeneca een deal had gesloten met Oxford.

De omroep baseerde zijn beweringen op ‘achtergrondtoespraken’ en een brief aan premier Mark Rutte. Het zegt dat Oxford de Nederlandse regering heeft verteld om $ 10 miljoen in de Holix te investeren, terwijl de Britse regering $ 25 miljoen heeft geïnvesteerd.

De omroep zei dat de Britse investeringen het mogelijk hadden gemaakt de productie te verhogen tot 200 liter vaten, maar Oxford wilde nog eens 1.000 liter vaten meten om voldoende capaciteit te garanderen.

Het CDA-Kamerlid Ondanks ontmoetingen met Peter Omtsikt en het kabinet van de premier, zijn er gesprekken op gang gekomen.

Bronnen in het VK vertelden de NOS dat Nederland had kunnen deelnemen als het een actievere rol had gespeeld in de gesprekken.

De Staatsvoorlichtingsdienst heeft bevestigd dat er voorbereidende besprekingen hebben plaatsgevonden, maar Hollix zegt dat hij nooit een formeel verzoek om financiële steun heeft gedaan en vertelde ambtenaren dat steun niet langer nodig was.

Hollix staat centraal in het conflict tussen de EU en Groot-Brittannië over de verstrekking van het AstraZeneca-vaccin.

DutchNews.NL

Het team van DutchNewsNL wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze informatie over de Coronaviruscrisis in de avonden en weekenden uit te breiden en u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

READ  Nederlands bergingsbureau zegt dat de verplaatsing van het Suez-schip 'weken' kan duren - Wereld

DutchNews.NL Al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over Nederlandse aangelegenheden kunnen bieden. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Je hebt nog niet gedoneerd, maar als je wilt, Dat kan via Ideal, Creditcard of PayPal.