Logo debetuwe.net

Win kaarten voor Halloween Horror Fest in Moviepark

12 okt, 09:10

Deel deze actie

Halloween in MoviePark Germany wordt dit jaar extra eng. Jij kunt er bij zijn! Doe mee en maak kans op een van de 4 setjes van 2 entreekaarten.

Het is al voor de 18e keer dat MoviePark in oktober verandert in het engste park van Europa. Niet echt een jubileum, maar de Duitsers weten er wel een extra feestelijk (nou ja feestelijk - noem het griezelig) tintje aan te geven door twee nieuwe horror-labyrinten te presenteren. Om daar door te lopen, hebben de bezoekers sterke zenuwen nodig. Ook nieuw is de horrorfilm Friday the 13th in 4D en verder is er een compleet nieuwe horrorshow ontwikkeld.

Horror-labyrinth

In MoviePark - de naam zegt het al - draait het vooral om film. Zo’n beetje alle attracties hebben een link met een film, zo ook het nieuwe horror-labyrinth dat gebaseerd is op de ‘Insidious - Chapter 2’. Liefhebbers weten dan genoeg. Bezoekers schuifelen door dit liefst 650 vierkante meter grote labyrint rond en vragen zich bij elke bocht af: kom ik hier veilig door of staat er een monster mij op te wachten? MoviePark noemt het zelf een ‘nervenaufreibende Reise in eine Parallelwelt aus Angst und Schrecken’. Vertaling overbodig. Toch?

Horrorfilm in 4D

Dat 4D extra spannend is, mag wel duidelijk zijn. Maar een horrorfilm in 4D...en dan ook nog scènes uit Friday the 13th... Och jongens toch. Die jongens (en meisjes) moeten dan wel 18 jaar of ouder zijn om Friday the 13th te zien. Zoals bij velen bekend zet je bij een 3D-film een speciale bril op voor het visuele effect. MoviePark gaat nog een stap verder door de stoelen te laten bewegen, wind te laten waaien en een flinke spat bloed uit een afgehakt hoofd wordt als druppels water in je gezicht gespoten. N(i)et echt. Heel eng.

Engerd

Wie 12 jaar en ouder is, mag het horror-labyrint ‘Campout’ in. We verklappen dat - voor zover we weten - iedereen er weer uitkomt. Onderweg is het goed opletten of er achter een boom geen engerd staat. Het labyrint is gebouwd op tweeduizend vierkante meter. Dat is best wel groot.

The Walking Dead Breakout

Heel goed van pas komt in halloweentijd ook de nieuwe permanente horrorattractie The Walking Dead Breakout dat sinds kort is geopend. Hier stort je samen met een groep andere nietsvermoedende overlevenden dwars door een door zombies overspoeld gebied op zoek naar een veilige plek. Maar pas op, want achter elke hoek staat een Walker verstopt met als enige doel de slachtoffers te doden. Echte acteurs en de nieuwste technologieën voeren de bezoekers mee naar de verschillende seizoenen van The Walking Dead.

Aaron Hypnose Show

Dan de traditionele shows. Wegens succes geprolongeerd kunnen bezoekers naar de Aaron Hypnose Show. Vrijwilligers wordt gevraagd op het podium te komen. Aaron laat ze geloven dat ze filmhelden of supermodellen zijn. In een quiz weten ze alle vragen te beantwoorden. Nou, bijna dan. Op de laatste vraag na. Ze hebben geen idee wat het antwoord is. En die vraag is niet al te moeilijk: hoe heet jij?

Boze heks

Een andere show is de Scary Tale Terror dat wordt opgevoerd op de bühne van het New York Plaza. Het begint allemaal met de boze heks die in een bloedige kruistocht alle bekende sprookjeswezens van het leven wil beroven. Pinokkio en Roodkapje werpen zich echter in deze dans- en zangshow moedig in de strijd tegen de heks.

Monstervrije zone

Overdag is er echter niks aan de hand en kan iedereen zonder om te kijken rondlopen op het park dat op een uurtje rijden van de grens ligt. Voor kleintjes is in Nickland zelfs een monstervrije zone ingericht. De bezoekertjes krijgen niets mee van de griezelige monsters in de rest van het park. Overdag is daar namelijk kinderhalloween. Kindereen kunnen dan onder meer schilderen, zich laten schminken, stroppen maken en pompoenen uitsnijden.

Wanneer is het Halloween Horror Fest?
MoviePark viert halloween tot en met 31 oktober en wel van donderdag tot zondag van 18.00 tot 22.00 uur.
Kinderhalloween wordt elke dag gehouden van 12.00 tot 17.00 uur.

Voor alle informatie over het Halloween Horror Fest zie de website www.halloween-horror-fest.de

PRIJSVRAAG

Welke 4D-film wordt vertoond bij het Halloween Horror Fest?

A. The Walking Dead

B. Friday the 13th

C. Nightmare on Elmstreet

Reageer vóór maandag 17 oktober.

Doe mee met deze lezersactie

Om te kunnen reageren moet u eerst inloggen.
Nog geen lid? Meld u zich dan gratis aan