april 11, 2021

De Betuwe

De Betuwe is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands bedrijf huurt Nigel Farage in als groenverkoper

Voormalig UKIP-president Nigel Farage is ingehuurd door Dutch Carbon Offsetting als adviseur en woordvoerder van het bedrijf.

Voormalig UKIP-president Nigel Farage is ontworpen door een Nederlands bedrijf voor CO2-compensatie als adviseur en woordvoerder van het bedrijf.

Farage zal toetreden tot de adviesraad van de Dutch Green Business Group, die inkomsten genereert voor haar aandeelhouders door de verkoop van CO2-compensaties die zijn geïnvesteerd in ontbossingsprojecten om de CO2-uitstoot te verminderen.

Het bedrijf zei: ‘De rol van Nigel is om de introductie van politici en bedrijfsleiders in het VK en de rest van de wereld te vergemakkelijken. Als woordvoerder van het bedrijf zal Nigel helpen de aandacht van het DGP te vestigen op het publiek, investeerders, overheden en andere belanghebbenden bij het verbeteren van natuurbehoud en het gebruik van innovatieve CO2-compensatieprogramma’s. ​

Verandering: De rol van de DGP-groep is de eerste zakelijke post van Nigel Farage die vorig jaar de leidende politiek verliet

Het aandeel van de DGP-groep, die aan de Nederlandse beurs is genoteerd, is de eerste zakelijke positie van Farage sinds hij vorig jaar de leidende politiek verliet.

Geschat wordt dat ontbossing verantwoordelijk is voor 10 tot 20 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. De investering van DGP in Sierra Leone beslaat een oppervlakte van ongeveer 15.000 hectare.

Chief Executive Selvin Dujvestijn zei: ‘Nigel is een van de meest invloedrijke politici van de afgelopen 20 jaar geweest en heeft gezorgd voor verandering en grip bij het publiek en de regeringen. We hebben hem niet betrokken bij de politieke connecties van Nigel. We hebben hem binnengehaald vanwege zijn unieke vermogen om relevante ideeën over te brengen aan een wereldwijd publiek. ​

READ  Het Nederlandse vrachtschip verlaat Noorwegen na een dramatisch vertrek

Farage, 56, begon zijn carrière in de stad als handelaar in grondstoffen op de London Metal Exchange en werd in 1999 gekozen tot Europarlementariër voor Zuidoost-Engeland. Hij zei: ‘Ik ben erg blij om me aan te sluiten bij een DGP die op een missie is om onze bossen te redden, miljoenen bomen te planten en de groeiende CO2-compensatiemarkt te gebruiken, die het financiële momentum van de Green Arena snel zal veranderen.

“Ik weet dat ik echt een verschil kan maken in het tempo en de vooruitgang van dit ambitieuze bedrijf dat unieke, naadloze marktoplossingen biedt op basis van de natuur.”

Adverteren