Logo debetuwe.net


Vliegende start voor Buurtbedrijf Elst-Noord

Op vrijdag 31 maart vond het jaarlijkse, wereldwijd georganiseerde evenement '8 Uur Overwerken voor het Goede Doel' plaats. Dit jaar gingen lokale ondernemers van de 'Oost-Betuwse Uitdaging' vrijwillig aan de slag om het Buurtbedrijf Elst-Noord een stap vooruit te helpen. 

ELST - Buurtbedrijf Elst-Noord is een groep vrijwilligers, die probeert de diensten van alle dag, zoals groenonderhoud, zorg en woningonderhoud, zo lokaal mogelijk in de wijk te organiseren. Op deze manier kan er een duurzame samenwerking ontstaan tussen lokale ondernemers en wijkbewoners.

De vrijwilligers van Buurtbedrijf Elst-Noord wilden onder andere een logo, huisstijl en website voor hun initiatief. Met dank aan de vrijwillige bijdrage van Ronald Verhaaf van Verhaaf Consultancy, Niels Jansen van Sprong reclamestudio, vormgever in spe Tjardo de Jong, websitebouwer Frans Pronk van Webbureau IFRA, fotografe Ellen Koelewijn, Saskia Henze en Esther Jansen van Forte Welzijn en Saskia Verkade van Puur Verkade is deze missie volbracht.

Zichtbaarheid

Tertzio van Pleyade in Elst bood ruimte zodat de ondernemers op 31 maart aan de slag konden. Attent Zorg Thuis voorzag hen van eten en drinken en Rabobank Oost Betuwe zorgde voor het nodige werkmateriaal. De avond was een groot succes: er werden maar liefst drie geschikte logo’s ontworpen waaruit de vrijwilligers en inwoners inmiddels de best passende hebben gekozen, de website is in ontwikkeling en er zijn mooie foto’s gemaakt en teksten geschreven om de website te vullen. Dankzij de maatschappelijk betrokken ondernemers is de zichtbaarheid van het Buurtbedrijf aanzienlijk verbeterd.

Samenwerking

In Nederland zijn 65 Lokale Uitdagingen actief. Dit zijn netwerken in een dorp of stad die samenwerking tussen lokale bedrijven en maatschappelijke organisaties tot stand brengen. De Oost-Betuwse Uitdaging zet zich in voor de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe en bemiddelt met gesloten beurs in menskracht, materiaal en middelen. Kijk voor meer informatie op www.oostbetuwseuitdaging.nl.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten