Logo debetuwe.net


Groep 8 St. Jacobusschool veilig de weg op

Woensdag 21 juni was een spannende dag voor de 19 leerlingen van groep 8 van meester Johan van de St. Jacobusschool uit Valburg.

VALBURG - Zij moesten de opgedane verkeerskennis in de lessen nu in praktijk omzetten en tonen dat zij veilig op de fiets aan het verkeer kunnen deelnemen. De hele groep 8 was op donderdag 6 april al geslaagd voor het landelijk theorie-examen. De jeugdige fietser/voetganger is een zwakke verkeersdeelnemer en het bewust maken van het toch gevaarlijke verkeer is zeker van belang nu zij allen naar het Voortgezet Onderwijs gaan.Dinsdagavond was er een route uitgezet in het dorp Valburg. Op een 6-tal plaatsen zaten ouders te posten of de kinderen het geleerde nu op de juiste wijze in praktijk brachten.

Zenuwachtig

Nadat de fietsen aan een inspectie onderworpen waren door meester Johan kon er gestart worden. De leerlingen waren toch zenuwachtig hoewel zij de wegen in Valburg op hun duimpje kennen. Meester Johan was erg trots op zijn groep 8 en kon ze meedelen dat zij allen waren geslaagd.

Reageer als eerste
Meer berichten