Logo debetuwe.net


Vincent en Sander Crooijmans: Nederlands Kampioen

Vincent en Sander Crooijmans hebben tijdens het Nederlands Junioren en Jeugd kampioenschap zwemmen lange baan negen medailles gewonnen, waaronder drie gouden.

ZETTEN - Op de eerste dag van het NK kwamen ze uit op de 400M vrije slag. Na een zeer spannende race tikte Vincent als tweede aan. Sander lag de hele tijd op een derde positie maar kwam 0,2 seconden tekort voor het podium en werd helaas net vierde. Met goede eindtijden voldeden beiden aan de richttijd 400M vrij voor het EJK open water. Dag 2 werd afgesloten met de estafette 4x200M vrije slag. Dit leverde de jongens gouden medailles en de Nederlands Kampioenstitel. Op de 200M rugslag eindigde Vincent op de ondankbare 4de plaats. Op de 1500M vrije slag waren er wel weer podiumplaatsen voor de broers: Vincent kreeg een zilveren medaille omgehangen en Sander veroverde op die afstand het brons. In de ochtend werd de 400M wisselslag gezwommen. Op deze afstand wist Sander de Nederlandse titel te bemachtigen. Hij tikte net iets eerder aan dan zijn tweelingbroer, die na een mooie inhaalrace knap tweede werd.

Bij de 4x100M vrije slag zwommen de jongens naar een vierde plaats. Op de laatste dag van het toernooi zwommen ze nog een enorm spannende race: die op de 200M vrije slag. Vincent en Sander gingen op dat nummer de strijd aan met Caspar Corbeau, trainend in de VS en speciaal voor het NK overgekomen. Corbeau vertrok snel en Sander en Vincent volgden. In de laatste 15M werd het heel spannend. Vincent kwam steeds dichter bij maar kwam een vingerlengte te kort en werd tweede in een mooi PR van 1.58.04. Sander zwom eveneens een mooi PR in 1.58.42 en werd derde.

Reageer als eerste
Meer berichten