Logo debetuwe.net


Kinderen van de Abacus poseren met kunstwerken die door groep 5 zijn gemaakt. (Foto: Kirsten den Boef)
Kinderen van de Abacus poseren met kunstwerken die door groep 5 zijn gemaakt. (Foto: Kirsten den Boef)

Groep 5 maakt eigen 'boekdruk' kunstwerken

In april hebben de kinderen van groep 5 van IKC de Abacus een workshop gevolgd van het Kunstmenu, van Stichting Linge W'art.

HUISSEN - Onder leiding van Ellen Baptist en Anja Bourgondien hebben de kinderen veel geleerd over het ontstaan van de boekdrukkunst. Een geweldige uitvinding waar we heden ten dage nog plezier aan beleven. Vroeger werden boeken geschreven door monniken die hier heel lang mee bezig waren.

Omdat het zo'n tijdrovende klus was waren boeken zeldzaam en erg duur. Door de ontdekking van de boekdrukkunst werd het veel gemakkelijker om boeken te drukken. Het ging veel sneller en daardoor kwamen er steeds meer boeken. Deze boeken werden goedkoper en zo konden veel meer mensen gaan genieten van de prachtige verhalen.

Kunstwerken

De drukletters die vroeger werden gebruikt, zijn veelal weggegooid. Heel erg zonde, zo vind groep 5 van de Abacus, want je kunt er prachtige kunstwerken mee maken. En dat is precies wat de kinderen van groep 5 gedaan hebben. Zij hebben met elkaar een heuse Leporello gemaakt. Dit is een boekwerk dat in meerdere slagen zigzag is gevouwen. Elke kind heeft zijn eigen bladzijde gemaakt.

Bibliotheek

Het resultaat is al tentoongesteld in de bibliotheek in Bemmel en is nu te bewonderen op IKC de Abacus.

Reageer als eerste
Meer berichten