Logo debetuwe.net


Terugblik op avondvierdaagse voor ouderen

ELST - Enkele weken geleden, van 13 tot en met 16 juni, hebben zo'n 75 minder mobiele ouderen met veel enthousiasme deelgenomen aan de Elsters avondvierdaagse. Deze deelnemers waren cliënten van Attent Zorg en Behandeling, locatie Tertzio in Elst. 

Het was dit jaar het derde jaar op rij dat dit evenement georganiseerd werd. In 2015 was door Wandelsportvereniging 'De Elstars' het plan opgepakt om een avondvierdaagse op te starten voor de minder mobile Elstenaar. Dit werd gedaan in samenwerking met een medewerker van Attent Zorg en Behandeling, locatie Tertzio. Nu, drie jaar verder, is dit uitgemond in een groot evenement waarbij niet alleen cliënten van Attent Zorg en Behandeling, locatie Tertio, aan meedoen maar ook cliënten van Attent Zorg Thuis en de extramurale dagbesteding 'De Elster Toren'. Cliënten 

Tijdens de avondvierdaagseweek werd er over weinig anders gesproken dan over de avondvierdaagse. Na weken van voorbereiding werd op dinsdag 13 juni ‘het startschot’ onder muzikale begeleiding van een accordeonist gegeven. Bij de hoofdingang van Tertzio werden de lopers van de Elster-gezinsvierdaagse verrast met een attentie van Attent Zorg en Behandeling. Dit om alle lopers een hart onder de riem te steken.

De route van 2,5 kilometer liep elke avond door een ander deel van Elst. Op donderdagavond werden alle ‘lopers’ verwelkomd door een echte doedelzakspeler en een trommelaar. Zij gaven die avond het startschot van de derde wandelavond. Met een medaille om hun nek en een bos bloemen in de armen werd de feestelijke intocht op vrijdag ‘gelopen’.

Reageer als eerste
Meer berichten