Logo debetuwe.net


Leerlingen van basisschool Stap Voor Stap in Elst hebben woensdag 28 juni met wethouder Jan van Baal een Safetydeal ondertekend.
Leerlingen van basisschool Stap Voor Stap in Elst hebben woensdag 28 juni met wethouder Jan van Baal een Safetydeal ondertekend.

Leerlingen Elst ondertekenen 'Safetydeal'

Elst - Leerlingen van de bovenbouw van basisschool Stap Voor Stap in Elst hebben woensdag 28 juni samen met wethouder Jan van Baal een Safetydeal ondertekend met daarop afspraken over hun mobiel gebruik op de fiets.

De leerlingen hebben van Veilig Verkeer Nederland (VVN) een verkeersvoorlichting gehad 'Op de fiets? Even niets…' over de gevaren van het gebruik van de smartphone in het verkeer. Het motto van de les was 'Aandacht op de weg'.

Gevaren van smartphone

Tijdens de les is samen met de leerlingen gekeken naar de gevaren die ontstaan door het gebruik van de smartphone tijdens het fietsen. Ze konden zien, leren en ervaren wat afleiding met je doet. Het resultaat: leerlingen zijn zich meer bewust van de risico's van bellen, gamen en Whatsappen in het verkeer. De leerlingen hebben in groepjes oplossingen bedacht en afspraken gemaakt om afleiding op de fiets te voorkomen. De belangrijkste afspraken zijn klassikaal geselecteerd en op een Safetydeal geschreven.

Deze hebben de kinderen ondertekend en in de klas opgehangen. Alle leerlingen ontvingen ook een persoonlijke afsprakenkaart waarop ze een afspraak met zichzelf hebben geschreven over hun mobielgebruik op de fiets. Het gebruik van de smartphone op de fiets leidt tot een 40 procent grotere kans op een verkeersongeval. Genoeg reden voor VVN om samen met de leerlingen hier aandacht aan te geven.

Reageer als eerste
Meer berichten