Logo debetuwe.net


Op dinsdag 18 juli kunnen alle wandelaars van de Vierdaagse even rusten bij de Grote Kerk in Elst, die weer op de looproute ligt. (Foto: PR)
Op dinsdag 18 juli kunnen alle wandelaars van de Vierdaagse even rusten bij de Grote Kerk in Elst, die weer op de looproute ligt. (Foto: PR)

Grote Kerk rustplaats voor wandelaars Vierdaagse

Op dinsdag 18 juli is de Grote Kerk in Elst, gelegen aan de route van de vierdaagse, weer open voor lopers en bezoekers. Op de eerste loopdag passeren duizenden wandelaars de kerk met zijn markante hoge toren.

ELST - Dit jaar is het eerste jaar waarin wandelaars uit de andere richting langs de kerk lopen. De toren is zo goed zichtbaar voor alle lopers. Vele wandelaars hebben reeds deze historische kerk ontdekt om even op adem te komen en uit te rusten op het grasveld rondom de kerk, dat al eeuwen een 'rustplaats' is. Het is ook een mooie gelegenheid voor wandelaars en bezoekers om elkaar hier te treffen. Al eeuwen is deze cultusplaats een kruispunt van wegen.

Koekjes en thee

Naast de kerk is De Ruimte ook open met de St. Maartenshof. De jeugd van The Meeting zet zich in door de verkoop van koffie, thee en koek. Ze zorgen ook voor schone toiletten, waarvan de lopers en bezoekers gebruik kunnen maken tegen een geringe vergoeding. De opbrengst gaat dit jaar naar het project straatkinderen in Oeganda. In de hoofdstad Kampala leven duizenden kinderen op straat. De jongeren besteden dit jaar veel aandacht aan dit project. Het gehele jeugdwerk van de kerk is hiermee aan de slag. Dus zowel de kinderen van de kinderkerk als de jongeren van The Meeting.

Museum

De Grote kerk is gebouwd op fundamenten van een oudere kerk en twee Gallo-Romeinse tempels. In de kerk zijn vitrines, onderdeel van het Kerkmuseum Elst, met voorwerpen uit de oudheid. Het museum zelf is die dag gesloten. Men kan wel de schilderijen bekijken.

Reageer als eerste
Meer berichten