Logo debetuwe.net


Wilko Wittenberg en zijn vrouw Ingrid hebben in Herveld wandelvereniging Get 2gether opgericht. "Als iedereen meedoet hebben we honderd lopers." Vrijdag wordt een foto gemaakt op het gemeentehuis in Elst van alle Overbetuwse wandelaars. (Foto: Kirsten den Boef)
Wilko Wittenberg en zijn vrouw Ingrid hebben in Herveld wandelvereniging Get 2gether opgericht. "Als iedereen meedoet hebben we honderd lopers." Vrijdag wordt een foto gemaakt op het gemeentehuis in Elst van alle Overbetuwse wandelaars. (Foto: Kirsten den Boef)

Wandelclub Herveld groot succes

HERVELD - Loop nou een keer mee, zeiden zijn vrienden. Wilko Wittenberg deed het. Zijn eerste Nijmeegse Vierdaagse werd er een om nooit te vergeten. Dankzij zijn vrienden haalde hij de eindstreep. “Dit nooit meer”, zei hij na afloop. Maar hij doet toch weer mee omdat het elke keer kriebelt.

Door Vincent Bos

Vijf keer vijftig. Vier keer veertig. Drie keer dertig. Het is geen opgave voor de Cito-toets. De opsomming heeft met de Nijmeegse Vierdaagse te maken. Het zijn de afstanden die Wilko Wittenberg (58) uit Elst wil voltooien. De reeks met vijftig is al klaar. Volgende week loopt hij elke dag veertig kilometer.

Passie

Wandelen is zijn passie sinds 1998. “Vrienden zeiden dat ik toch een keer de Nijmeegse Vierdaagse moest lopen. Ik werk in de bouw en loop elke dag best veel. Die Vierdaagse, dat doe ik wel even. Zo dacht ik erover. Pas ’s maandags heb ik me ingeschreven. Ongetraind ben ik begonnen. Nou, dat heb ik geweten. De eerste dag had ik al blaren en spierpijn.”

“Dat ik de Vierdaagse heb uitgelopen, heb ik aan mijn vrienden te danken. Ze hebben mij erdoorheen gesleept. Bij de militairen moest ik twee uur wachten om blaren te laten prikken. De jongens wachtten ook. Ik vind het fijn dat ze dat gedaan hebben. Vrijdags na de intocht zei ik: ‘Dit nooit meer’. Zaterdags was ik dat al vergeten. Er waren bij de intocht veel familie en vrienden. Dat deed me wel iets.”

Goed voorbereid

Nu gaat hij goed voorbereid op pad. Hij traint elke zondag veertig kilometer. “Ben je toch de hele dag weg. Bij de eerste Vierdaagse had ik een heuptas met drank en brood bij me. Dat doe ik niet meer. Onderweg kun je water en eten genoeg krijgen.” Wilko Wittenberg en zijn vrouw Ingrid hebben in Herveld wandelvereniging Get 2gether opgericht.

Met succes. “Als iedereen meedoet hebben we honderd lopers. De belangstelling is geweldig. Vandaag hadden we ondanks het warme weer 38 lopers. We zijn hartstikke blij. We lopen in de oneven weken. Je kunt vijf of tien kilometer lopen.”

Burgemeester

Wittenberg is nu bezig met een bijzondere actie. Na overleg met burgemeester Toon van Asseldonk is besloten om komende vrijdag alle deelnemers aan de Vierdaagse uit Overbetuwe op de foto te zetten. Dat gebeurt op het bordes van het gemeentehuis aan het eind van de bijeenkomst die de gemeente organiseert voor alle wandelaars. Wittenberg hoopt dat zoveel mogelijk lopers komen.

Reageer als eerste
Meer berichten