Logo debetuwe.net


Groep 4 van basisschool Sunte Werfert uit Elst leerde bij EduKidsLab alles over ruimtevaart. (Foto: PR)
Groep 4 van basisschool Sunte Werfert uit Elst leerde bij EduKidsLab alles over ruimtevaart. (Foto: PR)

Basisschool Sunte Werfert leert alles over ruimtevaart

Vrijdagochtend 30 juni stond voor groep 4 van Basisschool Sunte Werfert uit Elst in het teken van ruimtevaart. Zij kregen de mogelijkheid om als eerste school deel te nemen aan het EduKidsLab van Marant EduService.

ELST - Naar aanleiding van de spaaractie bij de Albert Heijn is dit thema actueel bij veel basisschoolleerlingen. Tijdens het EduKidsLab konden de leerlingen zich verder verdiepen en zelf onderzoeken en ontwerpen. Waar liggen de planeten en hoe heten ze? Is er leven in de ruimte? Hoe kun je overleven? Wat moet je kunnen als astronaut? In het EduKidsLab vonden de leerlingen spelenderwijs antwoorden op deze (en vele andere) vragen.

Eigen 'ruimteshake'

De leerlingen brouwden ze een eigen ruimteshake, maakten een ontwerp voor een ruimtevaartuig, deden ze een wedstrijdje met zelfgebouwde vliegtuigjes en onderzochten waterleven. Ook gingen zij met André Kuipers op de foto. Het initiatief werd ondersteund door de Albert Heijn uit Elst.

Leukste schooldag

"Dit was echt mijn leukste schooldag", zei één van de kinderen na afloop. Marant EduService kijkt samen met Sunte Werfert terug op een zeer geslaagde ochtend. Ook naar het EduKidsLab? Via het EduKidsLab kunnen scholen technologie een plek geven in hun reguliere onderwijsprogramma.

Reageer als eerste
Meer berichten