Logo debetuwe.net


Op het gemeentehuis in Elst kwamen vrijdag 275 van de in totaal 609 Overbetuwse wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse samen. (Foto: Kirsten den Boef)
Op het gemeentehuis in Elst kwamen vrijdag 275 van de in totaal 609 Overbetuwse wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse samen. (Foto: Kirsten den Boef) ( (Foto: Kirsten den Boef))

Overbetuwe wandelt Nijmeegse Vierdaagse

Traditiegetrouw werden ook dit jaar alle inwoners van de Overbetuwe die deelnemen aan de 101e Internationale Vierdaagse van Nijmegen, uitgenodigd door burgemeester Toon van Asseldonk. Op het Gemeentehuis in Elst werd op vrijdag een foto gemaakt van een deel van de Overbetuwse wandelaars.

ELST - Op het gemeentehuis in Elst kwamen 275 Overbetuwse wandelaars samen. Het aantal deelnemers in de Overbetuwe die de vierdaagse meeloopt ligt dit jaar op 609 wandelaars. De meeste genodigde waren uitgedost in de kleur blauw, tijdens de vierdaagse kleurt de hele Overbetuwe op dinsdag ook blauw. Bij binnenkomst werden de wandelaars ook verrast met een blauw shirt. Uit de gemeente Overbetuwe zullen dit jaar 292 vrouwelijke deelnemers en 217 mannelijke deelnemers de Nijmeegse Vierdaagse lopen.
Voor veel wandelaars is dit een jaarlijkse ontmoeting waar naar uitgekeken wordt, en nieuwe vriendschappen worden gesloten. Op het dak werd de Vierdaagse vlag door drie leden van het V-team gehesen als officiële start van het vierdaagse gevoel in de Overbetuwe. Het V-team, wat staat voor Vrede en Veiligheid bestaat uit 101 kinderen, waarvan er drie uit de Overbetuwe komen. Zij wandelen vloggend (zichzelf filmend met een camera red.) dertig kilometer.

Toespraak

Onder het genot van gezonde hapjes en drankjes werden de wandelaars door burgemeester Van Asseldonk toegesproken. Mevrouw Greet Degen werd in het zonnetje gezet, ondanks haar ziekte loopt zij voor de veertigste keer mee. Op verzoek van de burgemeester werd er voor het eerst geen alcohol gezonken. De burgemeester wenste alle wandelaars een blarenvrije vierdaagse. Vorig jaar is bij het idee ontstaan om van elk dorp een groepsfoto van de wandelaars te maken, dit jaar is het uitgegroeid naar een foto van de gehele Overbetuwe.

Reageer als eerste
Meer berichten