Logo debetuwe.net


Foto Ellen Koelewijn
Foto Ellen Koelewijn

Grote respons voor actie Elst stempelt blauw

De stempelactie van het Centrummanagement Elst (CME) voorafgaand aan de Vierdaagse is een succes geworden. Bij de deelnemende winkeliers zijn volgens de organisatie tussen de dertig- en veertigduizend stempelkaarten ingeleverd. Voorafgaand aan de Nacht van Elst op het evenementenplein was de prijsuitreiking.

Door Vincent Bos

De actie 'Elst stempelt blauw' liep van 17 juni tot 10 juli. Het was de tweede keer dat de actie plaatsvond. De gemeente Overbetuwe heeft vorig jaar de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse met doorkomst in Elst uitgeroepen tot Blauwe Dinsdag. Overal in het dorp kwamen blauwe doeken te hangen. De grote blauwe banieren aan de Grote Kerk sprongen direct in het oog.
De ondernemers haakten spontaan op de actie in door blauwe vlaggen aan de gevels te hangen. Dat Elst blauw zag kan geen wandelaar van de Vierdaagse ontgaan zijn. Ook werd een passende stempelactie gelanceerd. Die was vorig jaar meteen een succes. De stempelactie van dit jaar was daarop een logisch vervolg. Overigens kent Elst een lange traditie met dergelijke campagnes. De stempelactie 'Elst pakt uit' rond de feestdagen in december is al jaren een succesnummer.
Het prijzenpakket voor 'Elst stempelt Blauw' bestond uit cadeaubonnen van de deelnemende winkeliers, zegt Paul te Wierike, de centrummanager in Elst. Het totale prijzenpakket vertegenwoordigde een waarde van zesduizend euro. Aan de actie hebben 63 bedrijven meegedaan. Te Wierike is zeer tevreden over de respons van de ondernemers.
De eerste prijs (250 euro aan waardebonnen) werd gewonnen door Julia Wunderink. De tweede prijs (150 euro aan waardebonnen) kon worden uitgereikt aan Antoine Zwartkruis en Liesbeth Beijer. Laatstgenoemde doet al jaren mee aan de stempelacties maar had nog nooit wat gewonnen. "Vorige week won ik al een jacuzzi en nu dus deze prijs. Nadat we waren opgebeld hadden we al de grootste lol. Ik ben er heel blij mee", aldus Liesbeth Beijer.

Reageer als eerste
Meer berichten