Logo debetuwe.net


Roy Otten vestigt wereldrecord darten in Haalderen

BEUNINGEN/HAALDEREN - Beuningenaar Roy Otten mag zichzelf de langst achterelkaar spelende darter ter wereld noemen. De darter heeft 60 uur en 40 minuten achter elkaar pijltjes gegooid in Hent's café in Haalderen, schrijft hij op Facebook.

Het oude record stond op 55 uur, 55 minuten en 55 seconden. De 35-jarige Otten begon vrijdagochtend aan zijn recordpoging om een plek in het Guinness Book of Records te vergaren. "De vorige keer kreeg ik hartkloppingen door het slaaptekort, maar ik wil doorgaan", liet hij van tevoren weten.

Lichamelijke klachten
Hij ging voor minstens 70 uur, want later deze maand gaat iemand voor de 61 uur. Maar hij was te gesloopt om door te gaan. Ook omstanders vonden dat hij het vanwege lichamelijke klachten moest opgeven. "Ik wil iedereen super bedanken die me gesteund hebben tijdens het record. Toppers, zonder jullie had ik t niet gered, echt niet, trotssss", meldt hij maandagochtend.

Onderhands
De dartfanaat speelt 1e divisie: het derde niveau, na landelijk en eredivisie. Hij had hoger kunnen spelen en bekender kunnen zijn, als hij niet sinds 2013 last had van een permanente elleboogblessure. Sindsdien gooit hij onderhands: hij richt de dart zoals ieder ander op ooghoogte, maar laat 'm daarna onderhands uit z'n vingers richting het bord vertrekken.

"Ja dan zie je vrijwel elke tegenstander de eerste keer even heel raar kijken. Ik ken ook niemand die deze worptechniek op dit niveau doet."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox