Logo debetuwe.net


Gemeente Lingewaard en OverBetuwe zoeken taalmaatjes. (Foto: SWL/ Forte Welzijn)
Gemeente Lingewaard en OverBetuwe zoeken taalmaatjes. (Foto: SWL/ Forte Welzijn)

Taalmaatjes gezocht!

REGIO - Een goede taalbeheersing is voor iedereen belangrijk om mee te kunnen doen in de maatschappij. Daarom starten in gemeente Lingewaard en OverBetuwe twee projecten die volwassenen helpen om beter te lezen, schrijven, spreken en rekenen. Hiervoor zijn wij dringend op zoek naar vrijwillige taalmaatjes.

Voor het project Taalmaatjes geldt dat u een-op-een ondersteuning biedt. Voor het project 'Oefengroep basisvaardigheden Erbij Blijven bent u samen met een collega vrijwilliger verantwoordelijk voor een groep die graag klassikaal wil blijven leren.

Wij bieden ondersteuning, intervisie en scholing. Van de ontvanger krijgt u vaak veel waardering voor uw inzet: er ontstaat vaak een hechte band. Kijk voor ervaringsverhalen op de website van Stichting Lezen en schrijven : www.lezenenschrijven.nl.

Doelgroep
Het betreft een gevarieerde doelgroep: ouderen die hun taalvaardigheid willen vergroten, jongeren die niet goed kunnen meekomen én statushouders die de inburgering gehaald hebben, maar nog extra ondersteuning willen. We kijken samen wat er het best bij u past.

Uw profiel
Als taalmaatje vindt u het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij. U bent geduldig en hebt inlevingsvermogen. U bent praktisch ingesteld, hebt goede kennis van de Nederlandse taal en bent minimaal 2 uur per week beschikbaar.

Herkent u zichzelf in dit profiel en wilt u zich inzetten voor deze uitdagende en inspirerende doelgroep?

Aanmelden
In Lingewaard via:
SWL Meldpunt: 088-2552555 en meldpunt@swlingewaard.nl

In Overbetuwe via:
Forte Welzijn: 085-0406066 (werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur) en info@fortewelzijn.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox