Logo debetuwe.net


Kinderen met Stichting Zorgeloos Kind naar TT-circuit Assen

DODEWAARD - Meerdere gezinnen zijn onlangs te gast geweest bij SWPN/Offcial Partner of Stichting Zorgeloos Kind om te genieten van prachtige motorsport. De stichting uit Dodewaard zet zich in voor gezinnen met een ernstig ziek of langdurig ziek kind. 

Op 13 augustus was de vierde ronde in het IDM-kampioenschap (Duits Kampioenschap) op het TT-circuit van Assen. Rond elf uur werden de gezinnen allemaal opgewacht bij de ingang van het circuit.

Allereerst werd de grote groep gezinnen welkom geheten in de VIP-box van Stopaq en genoten ze van een heerlijke lunch. Daarna werd een plekje gezocht voor de eerste race van de dag. Pepijn Bijsterbosch mocht het spits deze dag afbijten en de kinderen hielden juist hem nauwlettend in de gaten. Pepijn reed een ijzersterkte race en juist in de laatste ronde 'voor de VIP-box van Stopaq' haalde hij knap in en wist zo een hele mooie derde plaats te behalen.

Nu was het tijd om richting het paddock te gaan. Eerst weer naar de winkel van Damen Leathers, waar de kinderen uitleg wordt gegeven over de belangrijkheid van motorkleding.

Hierna richting de Pitbox van SWPN/Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind, waar de motoren stonden te glimmen. Zowel Pepijn als Vasco van der Valk waren in de box aanwezig. De prachtige beker van Pepijn stond te glimmen boven op de motor. In de box werd uitgelegd hoe het werkt in het motorracen. Ook werden de coureurs ondervraagd door de grote groep. Uiteraard wilde iedereen op de motor voor de foto en ook de foto met Pepijn en de beker was in trek.

Daarna weer snel terug naar de VIP-box waar Vasco klaar stond voor zijn race in de Supersport. Vasco deed het geweldig en vocht met vier coureurs voor de overwinning. Hij kwam over de finish op een schitterende derde plek en was 'net als alle aanwezige kinderen' heel tevreden.

Nu was het weer de beurt voor de tweede race deze dag van Pepijn. Na een goede start lag hij al op een derde plaats en hij wist dit vast te houden tot de finish. Zo was het derde podium deze dag een feit. De coureurs van SWPN/Official Partner of Stichting Zorgeloos Kind haalden die dag dus maar liefst drie keer een podiumplaats. 

Na dit prachtige resultaat maakten de gezinnen zich weer op voor de terugreis na een lange, mooie, maar vermoeiende dag. "Wat een prachtige dag en wat een gezinnen waren er te gast. Wij hebben een fantastische dag gehad en hebben zo veel blije gezichten gezien. Wij zijn bevoorrechtte mensen om dit werk te mogen doen", aldus de stichting.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox