Logo debetuwe.net


Loslopende honden zorgen voor overlast in het Galamapark in Elst.
Loslopende honden zorgen voor overlast in het Galamapark in Elst. (Foto: Ria van Vredendaal)

Bewoners roepen om maatregelen in Galamapark

ELST - Meer dan dertig wijkbewoners, de wijkagent, de gemeentelijke handhaver (BOA) en lokale politici zijn maandag 21 augustus op initiatief van Wijkplatform Elst-Zuid met elkaar in gesprek gegaan. Aanleiding voor de bijeenkomst in Sociaal-cultureelcentrum ‘De Wieken’ waren berichten in verschillende media over misstanden in de groene buffer tussen het centrum van Elst en de zuidelijke woonkern van het dorp.

De actuele problemen in het park zijn geïnventariseerd en er zijn afspraken gemaakt om met elkaar acties te ondernemen.De aanwezigen maken zich zorgen over diverse problemen. Zo lopen er konijnen, kippen, hanen en ratten in het park. Daarnaast zorgen de loslopende honden en hondenpoep voor overlast. Verder trekken mensen aan de bel over de fietsers, het groenbeheer en zwerfvuil en het feit dat er te hard wordt gereden bij de Randweg.

Vervolgafspraken
Met een aantal bewoners zijn vervolgafspraken gemaakt om vooral het dierenleed in het Galamapark te bestrijden. Tamme konijnen kunnen bijvoorbeeld niet leven in een openbaar park en behoren niet door onverlaten te worden gedumpt. Dat geldt ook voor diverse soorten pluimvee. Zelfs is een schildpad aangetroffen.

Het toezicht op het fietsen op wandelpaden, hondenoverlast, snelheidsovertreders en personen die ongeoorloofd afval dumpen zal worden verscherpt. Wijkbewoners, politie en gemeentelijke handhavers (BOA’s) gaan nauw samenwerken om de situatie in en rond het park te verbeteren. Bewoners zijn gevraagd onregelmatigheden in het park te melden bij gemeente of politie.

Wilt u meewerken? Bel tijdens kantooruren de gemeente (0481 362300) en buiten werktijd de politie (tel. 0900 8844). Het is belangrijk om klachten te melden. Hoe meer meldingen, hoe meer inzicht en hoe gerichter acties kunnen worden uitgezet.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox