Logo debetuwe.net


Kinderen op ontdekkingstocht tijdens een van de excursies van CNME organisatie ’t Pakhuis.
Kinderen op ontdekkingstocht tijdens een van de excursies van CNME organisatie ’t Pakhuis. (CNME organisatie ’t Pakhuis)

CNME 't Pakhuis zoekt natuurgidsen

HEMMEN/LOENEN - CNME organisatie ’t Pakhuis verzorgt jaarlijks tientallen excursies voor basisschoolkinderen in Hemmen en Loenen. Zoals ‘Het bos wordt wakker’, ‘Struinen langs de Waal’, ‘Waterbeestjes en bodemdiertjes’, ‘Biologische akkerranden’, ‘Vogels in het voorjaar’ en ‘Paddenstoelen’. Daarvoor zoekt de organisatie uitbreiding van hetgidsenbestand.

"Het is makkelijk en leuk werk en vereist weinig deskundigheid. Enthousiasme voor de natuur en het omgaan met een kleine groep kinderen (6 tot 8 leerlingen per groep) is het belangrijkste. De rest heb je snel onder de knie, als je een paar keer hebt meegelopen", zegt CNME 't Pakhuis. "Het is erg belangrijk dat kinderen met de natuur in aanraking komen en daarom is ons werk in onze ogen heel zinvol en plezierig!"

De excursies vinden plaats in het najaar en in het voorjaar. In totaal gaat het om een tiental excursies per jaar. "Daarnaast hebben we, voor wie dat wil, maandelijks onze gezamenlijke wandelingen om van elkaar te leren en om gezellig samen in de natuur te lopen."

Hebt u belangstelling of wilt u meer weten, naam dan contact op met Hans Cornelissen (han-sc@live.nl, 06 14 24 63 04), Ries Euser (rieseuser@hotmail.com, 06 24 13 35 90) of Johan Vooren (j.vooren@planet.nl, 06 23 79 15 50).

Het overzicht van alle activiteiten vindt u op de website van CNME ‘t Pakhuis: www.pakhuishemmen.nl en u kunt ’t Pakhuis volgen via de Facebookpagina /PakhuisHemmen. Op www.heerlijkhemmen.nl vindt u alle activiteiten van Hemmen.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox