Logo debetuwe.net

Zonnebloem van bijna 5 meter in Driel

Albert Zweers uit Elst is de trotse eigenaar van een zonnebloem van  4 meter en 65 centimeter hoog.
Albert Zweers uit Elst is de trotse eigenaar van een zonnebloem van 4 meter en 65 centimeter hoog. (Foto: Arnold Zweers )

DRIEL - Albert Zweers uit Driel is de trotse eigenaar van een zonnebloem die bijna 5 meter hoog is. De bloem heeft een lengte van 4 meter en 65 centimeter. Zijn zoon Arnold stuurde een foto van zijn vader die woont aan de Vogelenzangsestraat. "Zo'n groot exemplaar zie je niet elke dag toch?! Hopelijk haalt 'ie de 5 meter!" 

Vogelvoer
Arnold vertelt dat zijn vader de bloem zelf heeft gekweekt uit vogelvoer zonder het gebruik van meststoffen. "Hij had dit zonnebloemzaadje half mei gepoot, gewoon gehaald uit een zak winterstrooivoer voor de buitenvogeltjes. Maar niet met de gedachte om een zonnebloem te kweken die zo hoog werd, het was puur toeval."

Helpen
Inmiddels wordt de zonnebloem met touwen en stokken op z'n plek gehouden. "Hij doet er alles aan om hem zo goed mogelijk te verstevigen, bamboestok aan bamboestok en tevens staat de zonnebloem ook met scheerlijnen vast. Eén keer per week ga ik naar m'n ouderlijk huis om pa te helpen de lange ladder op te bouwen zodat de bloem niet omvalt, maar dat doe ik graag voor hem."

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox