Logo debetuwe.net


SJI Parts danst Nemeton in de Millingerwaard.
SJI Parts danst Nemeton in de Millingerwaard. (Foto: Barbara Beekman)

Het 3 Oever Festival: groots in kleinschaligheid

REGIO - Van 15-17 september wordt De Gelderse Poort voor de tweede keer omgetoverd tot het decor van het 3 Oever Festival. "Drie dagen lang muziek, theater, verhalen, eten en drinken, dans en exposities in het mooiste landschap van Nederland."

Ruim 250 artiesten en meer dan dertig beeldend kunstenaars nemen het publiek mee op een culturele ontdekkingstocht over meer dan zestig locaties op en rond drie oevers.

Korte voorstellingen
Het 3 Oever Festival heeft een programma van beweging, steeds korte voorstellingen van ongeveer een half uur.  Zo kan het publiek van locatie naar locatie trekken, onderweg genietend van het unieke rivierenlandschap van de Gelderse Poort. Op vrijdag- en zaterdagavond zijn er op elke oever langer durende concerten.

Fietsroutes
Er zijn meerdere fietsroutes uitgezet, zoals op elke oever een Open Atelier Route, die via de drie veerponten aan elkaar verbonden zijn. De Festivalroute is een soort snelweg die de drie Pleisterplaatsen op de verschillende oevers aan elkaar verbindt.

Een groot deel van het programma is gratis toegankelijk of wordt er 'voor de pet' gespeeld. Voor een aantal voorstellingen wordt een vaste bijdrage gevraagd. Kaarten kunnen nu al via de website worden besteld.

Met behulp van de festivalkaart en de website www.3oeverfestival.nl kunnen de bezoekers hun eigen programma samenstellen

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox