Logo debetuwe.net


Creativiteit prikkelen: leuk én belangrijk voor jong en oud!

ELST - Sinds zijn televisieoptredens is professor Erik Scherder dé bekendste breindeskundige. Hij pleit niet alleen voor meer bewegen, maar ook voor het meer prikkelen van de creativiteit. Volgens hem moet dat je daar zo jong mogelijk mee beginnen zodat de kans op gezond ouder worden zo groot mogelijk is.

Voor docenten en cursisten van Creatief Collectief Elst (CCE) was het al lang duidelijk dat creatief bezig zijn goed is voor een mens. Iets nieuws creëren met eenvoudige basismaterialen als klei, steen, stukjes tegels, glas, papier en verf geeft een goed gevoel. De concentratie die je er als vanzelf voor opbrengt maakt dat je bovendien loskomt van je dagelijkse beslommeringen.

Ook voor Erik Scherder is het duidelijk: “De verbindingen in de hersenen moet je blijven trainen, een leven lang. Hoe eerder kinderen met kunst en cultuur in aanraking komen, hoe beter: de hersenen zijn immers nog volop in ontwikkeling!”

Voor wie nog dit laatste wetenschappelijke zetje nodig had om zich in te schrijven voor een creatieve cursus: er is nog ruimte voor nieuwe cursisten bij CCE. Voor kinderen is er een cursus tekenen. En volwassenen - jong en oud - kunnen er terecht voor keramiek, schilderen, aquarelleren, Tiffany, mozaïek, collages maken en beeldhouwen. Ons cursusboekje vind je o.a. in de bibliotheek van Elst, in De Wieken en op www.creatiefcollectiefelst.nl.

Meer informatie over het belang van kunst voor het brein: www.kunstfanaatjes.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox