Logo debetuwe.net


‘Universiteit van Overbetuwe’ van start in de bieb

REGIO - De bibliotheken in Overbetuwe starten met de ‘Universiteit van Overbetuwe’. Er staat een reeks van zes interessante colleges op het programma.

Op woensdagochtend 27 september trapt Anneke Váhl, gids in Paleis het Loo, de collegereeks af met een college over juwelen van Oranje. Na dit college volgen onderwerpen als strafrecht, grip op stress en de invloed van onze hormonen op onze hersenen.

De collegereeks is opgezet naar het voorbeeld van de Universiteit van Beuningen en de Universiteit van Beek. De gezellige informatieve avonden zijn los van elkaar bij te wonen en worden georganiseerd in Bibliotheek Zetten, Elst en Heteren. Na het eerste college in Zetten volgt er op 11 oktober een college in Elst, gegeven door strafrechter Willem Holland. Verplaats je een avond in de rol van een rechter: wat als jij een rechter was?

Gabriëlle Kissels van de bibliotheken in Overbetuwe: “De ‘Universiteit’ van de bieb laat veel regionale experts aan het woord. De colleges bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de regio te ontmoeten.” Entreeprijs is voor bibliotheekleden en studenten € 2,50, overige bezoekers betalen € 4,00. Zeker zijn van een plaatsje? Kaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheken van Elst, Heteren en Zetten en via www.obgz.nl/universiteiten.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox