Logo debetuwe.net


Na 85 jaar valt doek voor fanfare muziekvereniging Kunst en Vriendschap

OPHEUSDEN - Als het gezegde dat een dorp zonder muziekvereniging geen dorp is, dan is Opheusden geen dorp meer. Na bijna 85 jaar stopt de fanfare van muziekvereniging Kunst en Vriendschap, wegens een tekort aan leden.

Al jaren worstelde de vereniging met onderbezetting, maar via een soort van samenwerking met fanfare Kesteren en hulp uit de regio wist men het steeds te redden. Maar langzaam maar zeker was er meer hulp dan eigen inbreng. Bij de Ochtense avondvierdaagse eindigde het liedje: slechts een paar leden van Kunst en Vriendschap en de rest was hulp.

Stoppen of doorgaan
Er waren een jaar eerder al stemmen opgegaan omtrent stoppen of doorgaan. Maar steeds werd er weer een uitdaging van een concert of buitenoptreden aangepakt om door te gaan. De knoop om te stoppen werd uiteindelijk net voor de eerste repetitie van het nieuwe seizoen doorgehakt.

Handjevol muzikanten
Na twee succesvolle concerten viel men weer terug in repetitieavonden, met een handjevol muzikanten. Als iedereen er was ging het in totaal om veertien personen. Ondanks een fantastische dirigent, Herman Wiegers, lukte het niet meer om de motivatie op te brengen, om met een te kleine groep door te worstelen. Nog voor de eerste repetitie riep voorzitter Henny Meijer de groep bijeen en werd besloten te stoppen.

De in 1957 in het leven geroepen slagwerkgroep gaat wel door, met voorlopig hetzelfde bestuur, met Meijer als voorzitter en aanspreekpunt.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox