Logo debetuwe.net


Bij Betuwe On Stage ontmoeten vmbo'ers mensen die allemaal een mooi vak of beroep hebben. (Foto: PR)
Bij Betuwe On Stage ontmoeten vmbo'ers mensen die allemaal een mooi vak of beroep hebben. (Foto: PR)

Betuwe On Stage helpt vmbo'ers met kiezen

REGIO - Op 12 september startte het Stage Team de voorbereidingen van de derde editie van Betuwe On Stage. Betuwe On Stage is een beroepsoriëntatie en netwerkprogramma voor vmbo-leerlingen uit de Betuwe.

Nieuw dit jaar is dat het Citadel College uit Nijmegen Lent aansluit bij dit project, gestart door HPC Zetten, OBC Bemmel, OBC Elst en OBC Huissen. “Wij willen onze leerlingen de kans bieden een kijkje te nemen bij hun droomberoep”, vertellen de decanen. Ruim 800 3e jaars vmbo-leerlingen doen mee aan de derde editie.

Beroepenfeest
Tijdens het Beroepenfeest op 27 februari leggen leerlingen contact met beroepsbeoefenaars die een dagje inzicht willen geven in de beroepspraktijk. Een spannende maar vooral feestelijke dag waar matches gemaakt worden met de professionals. Op Doe Dag 15 maart gaan de leerlingen de beroepspraktijk in. Ze maken kennis met twee beroepen. Soms is die ontmoeting zo bijzonder, dat leerling en beroepsbeoefenaar contact blijven houden. Zo werkten afgelopen zomer enkele leerlingen bij de beroepsbeoefenaar die ze ontmoetten op het vorige Beroepenfeest.

Helpen?
Wilt u leerlingen helpen bewuster een beroepskeuze te maken? Betuwe On Stage zoekt enthousiaste mensen uit alle branches die het zinvol en leuk vinden om leerlingen inzicht te geven in hun beroep. Kijk op: www.betuweonstage.nl.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox