Logo debetuwe.net


Het 3 Oever Festival was een groot succes.
Het 3 Oever Festival was een groot succes. (Foto: Organisatie)

Een terugblik op het 3 Oever Festival

REGIO - Het derde weekend van september bruiste de Gelderse Poort van culturele activiteiten. Wandelaars, fietsers, kunstliefhebbers, concertgangers, natuurgenieters, pontoverstekers, muzikanten: allemaal mensen die onderweg waren of ergens aangingen.

Het 3 Oever Festival beleefde zijn tweede 3-daagse versie. Uit heel Nederland én van daarbuiten zijn mensen naar het gebied gekomen om deel te nemen aan dit brede culturele evenement. "Het is eigenlijk onmogelijk om een recensie te schrijven, daarvoor waren er te veel verschillende hoogtepunten", aldus de organisatie.

Een heel weekend
Twee fietsers uit Nijmegen gaven in Pannerden aan: "Eigenlijk viel het erg mee hoe ver het was. We komen wel vaak in de Ooijpolder, maar bijna nooit over de rivier. Dat gaan nu we wel vaker doen."  
Een Amerikaanse muzikant uit Amsterdam zei: "Ik wil volgend jaar graag weer terugkomen, maar dan blijf ik het hele weekend, op een camping. Ik had geen idee dat het hier zo mooi is." Een Duits echtpaar uit Weeze wil volgend jaar met vrienden het hele weekend komen, vanwege de unieke mogelijkheid om van natuur en cultuur te genieten.

Beeldende kunst
De 3 Oever Open Atelier Route was dit jaar een groot succes. Op ruim dertig locaties hebben de kunstenaars van de Gelderse Poort hun beeldende kunst laten zien.  In een nieuwe Kunstwaaier zijn 38 kunstenaars en expositieruimtes in de Gelderse Poort bij elkaar gebracht, met informatie over hun werk én de contactgegevens. Dit is een uniek document, blijvend voor € 5,- op geselecteerde adressen te koop. Voor meer informatie én een terugblik, kijk op www.3oeverfestival.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox