Logo debetuwe.net

Verleden en heden in het Openluchtmuseum

Op dinsdag 17 oktober zal Wout de Hesse om 20.00 uur in Dorpshuis de Oude School in Hemmen een lezing verzorgen over het Nederlands Openluchtmuseum. De lezing wordt georganiseerd door de Historische Kring Midden-Betuwe. Met jaarlijkse meer dan een half miljoen bezoekers is het Openluchtmuseum in Arnhem het meest bezochte museum buiten Amsterdam. En dit aantal zal dit jaar en de komende jaren ongetwijfeld flink groeien, mede dankzij nieuwe aanwinsten.
De slogan van het Openluchtmuseum luidt: ‘Daar maak je geschiedenis mee.’ En terecht, de Nederlandse geschiedenis in al haar facetten komt er tot leven.

Wout de Hesse, gids/vrijwilliger in het Openluchtmuseum, geeft een presentatie over het verleden en het heden van het museum, dat al ruim honderd jaar bestaat en telkens weer verrast met nieuwe aanwinsten. Zo staan in de planning o.a. een flatgebouw en een moskee.
In woord en beeld geeft Wout een virtuele rondleiding langs boerderijen, molens en huizen die ooit ergens in Nederland hebben gestaan en maakt hij ons deelgenoot van allerlei interessante weetjes. Dat deze lezing nu wordt gehouden komt goed uit, want vanaf 23 september is in het museum de Canon van Nederland te zien, een verbeelding in 50 thema’s van de vaderlandse geschiedenis, van hunebed tot heden. De Canon toont hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis aan de hand van historische personen, gebeurtenissen en onderwerpen. Uiteraard zal Wout ook hierover het een en ander vertellen.

Antoine Queens
Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox