HSP café Nijmegen & Overbetuwe

Ontmoetingsplek voor hoogsensitieve mensen in gemeenten Nijmegen en Overbetuwe
Nijmegen/Overbetuwe - NEI-Master coach Jacqueline Verhaegh en psycholoog Tasha Tromp starten op 28 februari 2018 met 'HSP café Nijmegen & Overbetuwe'. Het HSP-café wordt een laagdrempelige ontmoetingsplek waar HSP'ers (hoogsensitieve personen) onder deskundige begeleiding met elkaar in contact kunnen komen. Daarbij gaat het om uitwisselen van kennis en ervaringen. HSP café Nijmegen & Overbetuwe is informatief, leerzaam en wat je leert is praktisch toepasbaar. Het café vindt één keer per twee maanden plaats op woensdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in Slijk-Ewijk. Elke avond heeft een eigen thema.
Voor iedereen die hooggevoelig is, op zoek is naar begrip en herkenning. HSP café Nijmegen & Overbetuwe is laagdrempelig, informatief en leerzaam.

Op diverse plekken in de reguliere hulpverlening klinkt steeds vaker de vraag naar ondersteuning, begrip en begeleiding als het gaat om het leren omgaan met hooggevoeligheid. Nu vallen gevoelige mensen vaak tussen wal en schip, omdat de problematiek vaak wordt onderschat. Het is bekend dat hooggevoeligheid kan leiden tot depressies, angststoornissen, chronische (pijn)klachten, gedragsproblemen, allergieën, vermoeidheid of slecht slapen. De klachten kunnen ook veel lijken op AD(H)D of PDD-NOS. Hoogsensitieve personen voelen zich vaak onbegrepen en kunnen zelf niet altijd goed aangeven wat er aan de hand is. Inmiddels is wetenschappelijk aangetoond dat hooggevoeligheid een karaktereigenschap is. Door te leren om te gaan met je hooggevoeligheid voorkom je klachten en kan je beter functioneren.
Tasha Tromp (psycholoog) en Jacqueline Verhaegh (NEI Mastercoach en nieuwetijdskindercoach) zijn de begeleiders en initiatiefneemsters van het HSP-café. Werkvormen uit de reguliere hulpverlening, smelten samen met methodes uit de alternatieve hulpverlening.
Aanmelden kan via info@psychologenpraktijktromp.nl of info@jacquelineverhaegh.nl
Data: 28 februari, 11 april, 27 juni, 29 augustus, 24 oktober 2018
Tijd: 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
Kosten: € 15,- per persoon per keer of €70,- per persoon voor 5 keer
Locatie: Paulstraat 9, 6677 PK Slijk-Ewijk
(parkeren kan op het erf, ingang praktijk is in het bijgebouw)
Meer info: www.jacquelineverhaegh.nl


 

Meer berichten