Logo debetuwe.net

Cursus Omgaan met hersenletsel (Elst (vanaf 4/4/Bemmel vanaf 30/5)

Elst / Bemmel - CVA-ketenzorg Arnhem e.o. en Stichting NAH Gelderland hebben de cursus Omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) voor familie en naasten ontwikkeld. In samenwerking met het Steunpunt mantelzorg SWL en het Knooppunt Mantelzorg Overbetuwe wordt deze cursus in 2018 aangeboden voor de gemeenten Lingewaard/ Overbetuwe.

Niet Aangeboren Hersenletsel (als gevolg van bijvoorbeeld een hersenbloeding, herseninfarct, tumor of ongeluk) heeft een grote impact op het leven van de getroffene en zijn directe omgeving.

Als mensen na behandeling weer in de thuissituatie komen is er vaak geen direct contact meer met hulpverleners en weten familieleden niet altijd waar ze met hun vragen terecht kunnen. In deze cursus worden familieleden en naasten juist ondersteund middels informatie en lotgenotencontact. 

De cursus vergroot uw inzicht en kennis in NAH. In de bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan: de werking van de hersenen, de gevolgen van hersenletsel, omgaan met veranderend gedrag, de mogelijkheden voor ondersteuning en zorgen voor jezelf.

Voor wie

De cursus is voor iedereen die voor een gezinslid, partner, familielid of vriend met NAH zorgt.

Wanneer en locatie

Op woensdag 4 april, 18 april, 16 mei in "De Ruimte", St. Maartenstraat 32 B in Elst

Op woensdag 30 mei, 13 juni, 27 juni bij SWL, Cuperstraat 9, 6681 AR in Bemmel

Tijd

Van 19.30 tot 21.30 uur

Kosten

Gratis deelname

Heeft u interesse, meldt u zich dan tijdig aan (voor 15 februari 2018) gezien het beperkt aantal plaatsen (maximaal 15 personen voor beide gemeenten). Plaatsing op basis van datum van aanmelding.

Voor meer informatie:

Monique Ritzen, mantelzorgconsulent SWL Lingewaard

E- mail; m.ritzen@swlingewaard.nl mobiel: 06-22933258

Lees ook

Meer berichten

Shopbox