Logo debetuwe.net

Aandacht voor jonge mensen met kanker bij Rijnstate (12/1)

Regio - Kanker zet je wereld op zijn kop. Als je jongvolwassen bent en je krijgt kanker, heb je daarbij meestal specifieke vragen. Bijvoorbeeld over studie, werk, financiën, zelfstandigheid, relaties, seksualiteit en vruchtbaarheid. Vanaf half januari bieden oncologische zorgverleners van Rijnstate jonge mensen met kanker leeftijdspecifieke zorg, waarin deze vragen aan bod kunnen komen. Deze zorg is een aanvulling op de medische behandeling. Rijnstate ziet jaarlijks zo'n 70 jongvolwassenen met kanker, vooral met borstkanker, bloedkanker en urologische en gynaecologische kankersoorten.

AYA platform
Het Rijnstate Oncologisch centrum is aangesloten bij het Nationaal AYA 'Jong & Kanker' platform. AYA's (Adolescents & Young Adults) zijn jonge mensen die tussen 18 en 35 jaar voor het eerst te horen krijgen dat zij kanker hebben. In dit platform werken verschillende ziekenhuizen samen om de levensverwachting en de levenskwaliteit te verbeteren. In Nederland horen per jaar 2700 jongvolwassenen dat zij kanker hebben.

12 januari: hAYAcinten-actie
Medewerkers en vrijwilligers verkopen op vrijdag 12 januari hyacinten in Rijnstate Arnhem. De opbrengsten gaan naar het nationaal AYA Jong & Kanker platform. Het platform heeft als doel de zorg voor deze doelgroep te verbeteren, het wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en de kennis en kunde een structurele plek te geven in de diverse opleidingen voor zorgprofessionals.

Rijnstate werkt op het gebied van oncologie samen met Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Dit doen we onder de naam A.R.T.Z.
Oncologisch centrum.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rijnstate is een topklinische ziekenhuisorganisatie met locaties in Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid. Onze kwalitatief hoogwaardige en veilige ziekenhuiszorg is altijd dichtbij voor alle inwoners van de regio Arnhem, Rheden en De Liemers. Rijnstate is met circa 5.500 medewerkers de grootste werkgever van de regio.

Meer berichten

Shopbox