Brigitta Nijsen met haar eerste boek!
Brigitta Nijsen met haar eerste boek! (Foto: Koos Nijssen)

'Elst over geluk' nu als boek verkrijgbaar!

In de zomer van 2016 besloot Brigitta Nijssen haar interesse in Elst en fascinatie met geluk te combineren door een serie portretten te maken en te publiceren via Facebook.

Elst - Een jaar lang stapte ze elke week op de fiets om bekende en onbekende Elstenaren te fotograferen en interviewen over geluk. Iedereen wist iets bijzonders te noemen waar hij of zij gelukkig van wordt; van een kleinkind op komst tot vrijwilligerswerk en van complimentjes geven tot het maken van een ritje in de achtbaan. Jong en oud kwamen aan het woord en veel mensen herkenden verhalen van hun buren, familie of vrienden. De Facebookpagina van Elst over geluk groeide dan ook snel; er waren 450 actieve volgers en de berichten werden soms meer dan 4000 keer bekeken.

Een jaar later liep het project ten einde. Geluksverhalen schrijven mag geen routineklus worden en Brigitta vond 50 portretten een mooi moment om te stoppen. Ze ging aan de slag bij GroenLinks Overbetuwe en vond daar snel haar draai, maar het idee voor een boek bleef op de achtergrond sluimeren. Toen haar vriendin Inge Kielen aanbood te helpen met de cover en het binnenwerk was dat het laatste zetje wat nodig was; het boek ging er komen.

Nu, februari 2018, is het boek klaar! Het bevat naast de portretten ook een paar kijkjes achter de schermen, en geeft in 111 pagina’s een mooi beeld van wat er leeft onder Elstenaren uit alle lagen van de bevolking. Een boek om van te genieten, voor iedereen uit Elst en ver daarbuiten.

Het boek ‘Elst over geluk’ is te koop via https://www.boekenbestellen.nl/boek/elst-over-geluk.  Ook te koop is bij de boekwinkel Bruna Herberts in Elst.

Meer berichten