Foto: Eigen archief

Overbetuwe Groen Natuurlijk in Zetten

Verslag zaterdag 3 februari. We (7 knotters) hebben 10 bomen geknot en bij het verslepen van de takken hulp gekregen van 4 fanatieke kleinkinderen van de familie Nab.

Zetten - Helaas waren de 10 slieten die we als vervanging vorig jaar hadden geplant, niet aangeslagen doordat de koeien er te makkelijk bij konden. Dus ja, hier gaan we weer terugkomen en wel op 17 februari.

We stoppen deze dag eerder omdat van 13.00u tot 16.00u in De Park de opening plaats vindt van het 5e voedselbos ("Appelland") dat ligt tussen de Linge en Elst en dus onderdeel is van Park Lingezegen.

Werkoproep 17 februari
Gegevens werklocatie

Adres: Leigraafseweg 1, 6671MC Zetten
Werkzaamheden: Het knotten van ongeveer 24 knotwilgen en het verslepen van takken naar het verharde erf. Laarzen kunnen handig zijn.

Veilig werken. Zorg voor de veiligheid van je zelf en die van anderen. Dat betekent dat we niet tegelijk aan 2 naast elkaar staande bomen gaan knotten. Als een tak bijna doormidden is gezaagd roept de knotter op tijd "van onderen". Hiermee wordt bedoeld dat diegenen die op de grond aan het werk zijn op ruime afstand van de boom moeten gaan staan zodat ze niet geraakt kunnen worden door de takken. Belangrijk is dat je als zager in een boom op zo'n moment goed oogcontact houdt met de mensen onder de boom en er op toe ziet of ze ver genoeg verwijderd staan! Ons motto: niet het tempo staat voorop maar het in alle rust met ons handgereedschap veilig en met plezier werken aan een langer leven van de bomen én aan onze conditie!

We werken vanaf 9.30u tot ongeveer 12.00u. Laat uiterlijk de avond er voor even per mail weten of je komt. Dan kan er voor voldoende gereedschap en koffie/thee gezorgd worden.

Bij twijfelachtig of slecht weer laten we ’s morgens uiterlijk om 8.45u per mail weten of het landschapswerk wel of niet doorgaat. Wil je een keer komen kijken of meewerken? Je bent van harte welkom. Neem werkkleding en stevige schoenen of laarzen mee. En laat het van te voren weten zodat we je kunnen bereiken bij onwerkbaar weer.

Meer agenda nieuws

  • Za 24 februari snoeien aan De Wuurde
  • Za 3 maart. Dan ook vandaag even extra aandacht voor de Gelderse Werkdag in Nijkerk op zaterdag 3 maart. Dit is een evenement dat georganiseerd wordt door een vrijwilligersorganisatie in Gelderland, dit jaar IVN-Nijkerk, samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Jaarlijks komen daar ongeveer 200 á 250 vrijwilligers uit alle hoeken van Gelderland op af om elkaar te ontmoeten, te inspireren, te komen werken en middels een excursie deze omgeving (beter) te leren kennen. Deze dag is alleen toegankelijk voor bij een Gelderse natuurorganisatie aangesloten vrijwilligers.
  • Za 10 maart NL-Doet in voedselbos De Parkse Gaard. Hieraan kan iedereen meedoen. Aanmelden kun je zelf via de link https://www.nldoet.nl/klus/30407Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk
Meer berichten