Foto: pr

'Laat de fietser in je los' (23/4)

Actie Slimopweg 'Laat de fietser in je los': automobilist mag gratis e-bike proberen.

Regio - Om de aanleg van drie nieuwe snelfietsroutes in Nijmegen te vieren, organiseert Slimopweg verschillende acties met als motto 'Laat de fietser in je los'. Drie weken lang  kunnen autorijders een e-bike uitproberen. Fietsers maken kans op prijzen, waaronder een e-bike.
Twee keer per week op de fiets
Bijna iedereen in dit land heeft het fietsen als kind aangeleerd. In iedereen schuilt dus een fietser. Slimopweg daagt deze fietsers uit  om uit de auto te komen en naar werk of winkel te fietsen. Wie dat doet, mag drie weken lang gratis een e-bike proberen. Dat hoeft niet voor elke rit: twee keer per week van en naar het werk fietsen is genoeg om aan de actie mee te kunnen doen. Inschrijven kan via fietsnaarnijmegen.nl.
Nieuwe snelfietsroutes
Ook op andere manieren wordt het de fietser gemakkelijk gemaakt. Er zijn in Nijmegen drie nieuwe snelfietsroutes: het MaasWaalpad tussen Mook en Nijmegen, Dukenburg-Goffert en het verlengde RijnWaalpad (nog in uitvoering). Dankzij deze nieuwe en bestaande routes kunnen fietsers vlot, veilig en met voorrang van, naar en in Nijmegen fietsen. Vanaf 12 maart is op verschillende plaatsen bij deze routes een 'tankstation' ingericht waar fietsers hun band op kunnen laten pompen en een gezonde snack aangeboden krijgen.
Ook maken fietsers kans op mooie prijzen. Met een post op www.facebook.com/FietsNaarNijmegen kan iedereen die in Nijmegen van een snelfietsroute gebruikmaakt, meedingen naar een gratis e-bike. In de week van 23 april verloot SLIMopweg deze e-bike onder de deelnemers.
Slimopweg
De actie 'Laat de fietser in je los' is mogelijk gemaakt door Slimopweg. Samen komen wij tot slimme oplossingen om de bereikbaarheid in en om Arnhem en Nijmegen te verbeteren. Het doel is minder vertraging in de spits. Voor meer informatie kijk op www.slimopweg.info

Meer berichten