Verkiezingen op Het Westeraam

Op woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen.  Aanleiding voor de sectie Mens & Maatschappij van Het Westeraam om alle politieke partijen die in Overbetuwe deelnemen aan de verkiezingen op 13 maart voor een jongerendebat uit te nodigen op school.

Elst - Alle leerlingen van de derde klassen hebben bij het vak maatschappijleer gesproken over het belang van de gemeenteraadsverkiezingen. De vraag die alle partijen ter voorbereiding gekregen hebben is: 'Wat staat er in jullie partijprogramma wat in het belang is van jongeren?'. De politici geven elk in een korte pitch antwoord op deze vraag. Vervolgens zullen de leerlingen met behulp van een digitale enquête aangeven of zij het eens of oneens zijn met de spreker. Zo zal snel duidelijk worden welke partijen, volgens de leerlingen, de verkiezingen zouden moeten winnen.

Na deze stemronde krijgen de leerlingen 15 minuten de tijd om met de politici in gesprek te gaan. De leerlingen hebben hierbij een aantal vragen voorbereid tijdens de lessen maatschappijleer. De vragen die de leerlingen stellen zijn zeer uiteenlopend. Zo vragen leerlingen zich af of je naast gemeenteraadslid ook nog een andere baan mag/kan hebben en waarom er geen bioscoop is in Elst.

De docenten hebben samen met de gemeente Overbetuwe een mooi programma samengesteld waarin leerlingen kennis maken met politiek in hun buurt. Het debat vindt plaats in de aula van Het Westeraam en is van 09.15 – 10.45 uur.

Meer berichten