Cees van den Berg heeft hoge verwachtingen van de Voorjaarsmarkt in Zetten op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei. De ondernemers hebben er alles aan gedaan om er een evenement van te maken waarover nog lang wordt gesproken. (foto: Kirsten den Boef)
Cees van den Berg heeft hoge verwachtingen van de Voorjaarsmarkt in Zetten op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei. De ondernemers hebben er alles aan gedaan om er een evenement van te maken waarover nog lang wordt gesproken. (foto: Kirsten den Boef) (Foto: Kirsten den Boef)

Zetten pakt uit op Voorjaarsmarkt

Genieten. Dat woord wordt in Zetten op 10 mei tijdens de Voorjaarsmarkt met hoofdletters geschreven. De ondernemers halen alles uit de kast om het publiek op Hemelvaartsdag te vermaken. Het wordt een dag om van te smullen.

Door Vincent Bos

ZETTEN - De ondernemers hebben de regie voor de Voorjaarsmarkt naar zich toe getrokken. Ze willen zich breed aan het publiek presenteren maar wel op een andere manier dan een doorsnee braderie. Kinderen en ouderen komen volop aan hun trekken.

De Voorjaarsmarkt op Hemelvaartsdag is in Zetten een jaarlijks terugkerend festijn. Maar dit keer anders dan anders. Er is nog meer te beleven. Ontmoeten, verbinden, gezelligheid zijn de kernwoorden van het evenement.

Op het Julianaplein is een plaats geserveerd voor Circus Alexander. Het is een kleinschalig circus met gevarieerde voorstellingen. Perfect voor kinderen. De artiesten geven de voorstelling een persoonlijke sfeer. Er zijn kleine dieren te bewonderen. "Het circus heeft tweehonderd zitplaatsen. De voorstellingen duren een uur", zegt Cees van den Berg van de Vleeshouwerij in Zetten en deelnemer van de evenementencommissie van ondernemersvereniging Wizet.

Bij de uitgang van het circus komt een horecaplein met terras. Ook aan de overkant is een horecaplein te vinden. Daar kan heerlijk gegeten worden.

De organisatie mikte op honderd kramen. "Daar gaan we zeker overheen", weet Cees van den Berg. "De winkeliers hebben aangegeven echt uit te willen pakken. Daarnaast hebben we gezocht naar deelnemers die de Voorjaarsmarkt een onderscheidend karakter geven."

"We willen onder aanvoering van Martijn van Schaik het niveau van de markt omhoog brengen. Daarom hebben we zelf een aantal markten bezocht. Daar zijn we leuke kramen tegengekomen. We hebben de ondernemers benaderd en die hebben enthousiast gereageerd op de uitnodiging om naar Zetten te komen."

Op die manier wordt de Voorjaarsmarkt meer dan een gewoon uitje. Heel veel winkels gaan donderdag 10 mei open. Het evenement is niet alleen geënt op verkoop. Van belang is dat de mensen vermaakt worden. Dat de ondernemers er een geweldig evenement van maken waarvan de toeschouwers genieten. Van den Berg verwacht die dag tussen de vijftien- en twintigduizend mensen in Zetten.

De Voorjaarsmarkt is er voor iedereen. En dus ook voor kinderen. Voor hen treedt een clown op. Daarnaast kunnen ze zich laten schminken, meedoen aan allerlei spelen en zich uitleven op de springkussens. "Het wordt een leuke en gezellige markt", kijkt hij vol verwachting vooruit.

Donderdag 10 mei van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten