Foto: Henrike Lodewikus

Energiefestival Blowlands

Op zaterdag 16 juni barst Windpark Nijmegen-Betuwe van nieuwe energie tijdens Energiefestival Blowlands. Dé plek voor iedereen in de regio Arnhem-Nijmegen die meer wil weten over lokaal opgewekte duurzame energie en zelf in actie wil komen.

Betuwe - Blowlands bestaat uit lezingen, debat, muziek, theater, kunst, een hackathon en knettergekke experimenten voor kinderen.
Ontdek hoe duurzame energie uit wind, zon en water werkt, met de professoren van Mad Science. Bezoek de energieshow, waar de professoren proefjes doen waar je haren recht van overeind gaan staan. Of test je zenuwen in het VRspel, waarbij je op honderd meter een windmolen moet repareren. 
Kunstenaar Anita Waltman bouwt met bezoekers een kunstwerk op zonne-energie, dat op  locatie blijft tot de bouw van Zonnepark de Grift in 2019. Whizzkids en andere  creatievelingen worden in een hackaton uitgedaagd om meer mensen bij de energietransitie  te betrekken.  
Een primeur is ook de Energietafel. Hiermee ontdek je spelenderwijs het effect van duurzame energiebronnen in jouw buurt. Wat heeft jouw gemeente nodig aan wind, zon of andere nieuwe energiebronnen om energieneutraal te worden? De energietafel geeft inzicht.  
Blowlands is de start van Burgers Geven Energie, een platform voor iedereen in de regio Arnhem-Nijmegen die de energietransitie een impuls wil geven. Op burgersgevenenergie.nl kun je kennis en informatie uitwisselen en vind je inspiratie om zelf aan de slag gaan met duurzame energie in jouw omgeving. Daarnaast toert Burgers Geven Energie vanaf medio augustus door de regio met het Energiecircus, een rondreizend theater waar je in contact komt met mensen uit jouw buurt  om samen de energietransitie een impuls te geven. Entree gratis. Meer info: burgersgevenenergie.nl
 

Meer berichten