Foto:

Nieuwe voorziening om kinderen te ondersteunen

Elst - KluppluZ opent haar deuren in de gemeente Overbetuwe. Kinderen van 4 tot 13 jaar die (tijdelijk) gespecialiseerde groepsbegeleiding nodig hebben kunnen vanaf maandag 20 augustus worden ondersteund bij KluppluZ Morel in Elst.

Bij KluppluZ Morel, gevestigd in Brede School De Kersentuin, kunnen de kinderen na school terecht voor de gespecialiseerde groepsbegeleiding. Doel van deze begeleiding is het vergroten van zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en zelfstandigheid. De begeleiding is afhankelijk van de behoefte van het kind en daarom helemaal op maat. Het streven is om kinderen, wanneer mogelijk, terug te begeleiden naar een reguliere setting.

KluppluZ zoekt de samenwerking met kinderopvang, peuteropvang en primair onderwijs en maakt onderdeel uit van Brede School De Kersentuin. Partners binnen de brede school zijn RK Daltonschool 't Startblok; Dreumesland van Stichting Peutercentra Overbetuwe (SPO); Kinderdagopvang Mikmak en BSO Simsalabim van Kinderopvang Skar. Het gebouw aan de Morel wordt gedeeld met een school voor speciaal basisonderwijs: de Vlinderboom. Naast gespecialiseerde groepsbegeleiding voor kinderen tot 18 jaar biedt KluppluZ begeleiding op school, kinderopvang en ook weerbaarheidstrainingen.

Meer berichten