Het winnende team verkleed als de familie Flodder
Het winnende team verkleed als de familie Flodder (Foto: Jasper van Baarle)

Grote Drielsche Kwis

DRIEL – De winnaars van de ‘Grote Drielsche Kwis’ editie 2018 is het team ‘De Koekebekker’. Het team behaalde 221 punten van de totaal te behalen 267 punten.

Op maandagavond 25 juni tussen 17.00 en 18.00 uur schreven 16 teams zich in die vervolgens tot 23.30 uur de tijd kregen om de quizvragen te beantwoorden.

Het merendeel van vragen ging over de Drielse actualiteit en geschiedenis. Voor een aantal vragen moesten de deelnemende teams ook het dorp in om opdrachten te maken of antwoorden te zoeken. Zo moesten de deelnemende teams bijvoorbeeld een groepsfoto maken waarop zij als de familie Flodder stonden afgebeeld.

Afgelopen donderdagavond 28 juni werd in de feesttent op het kermisterrein het winnende team bekend gemaakt. Het winnende team ‘De Koekebekker’ ontving de hoofdprijs van 250 euro en de Marcel Roos Wisselbeker beiden uitgereikt door de Kersenkoningin Janet Boeijen en haar hofdame, en tevens zus, Laura Boeijen.

Volgens de organisatie van de dorpsquiz - stichting Kersenfeest Driel i.s.m. vereniging Historische Kring Driel - zal er volgend jaar weer een editie van de ‘Grote Drielsche Kwis’ worden georganiseerd.

Meer berichten